Gabriela Gunčíková

Datum narození: 27. 6. 1993
Místo narození: Kroměříž
Profese: zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Gabriela Gunčíková se ve svých 22 letech stala vůbec první Češkou ve finále legendární soutěže Eurovision Song Contest. Talentovaná kráska dostala hlasy od asi 200 milionů diváků z celého světa.

Gabriele Gunčíkové se podařilo fantasticky odzpívat skladbu I Stand, stejně jako se s přehledem probojovala do superfinále soutěže Česko Slovenské SuperStar, kde však prohrála se slovenským zpěvákem Lukášem Adamcem. Díky úspěchu v novácké SuperStar se stala vítězkou v kategorii Objev roku 2011 v anketě Český slavík, kde se v celkovém pořadí (samozřejmě v kategorii zpěvačka) umístila na krásné 28. příčce.

GABRIELA GUNČÍKOVÁ - SPOR S IVANKOU GOTTOVOU

Stát se českým reprezentantem v Eurovision Song Contest se v minulosti marně pokoušeli Kabáti, Tereza Kerndlová či Radek Banga. Podařilo se to až v roce 2016 půvabné blondýnce z Kroměříže Gabriele Gunčíkové.

Záhy poté, co si získala příznivce v SuperStar, vydala své debutové album Dvojí tvář, které se stalo hned po prvním týdnu prodeje 10. nejprodávanějším albem v ČR. Začátkem roku 2012 vystupovala v muzikálu Kleopatra. Koncem května 2013 vyšla její druhá deska Celkem jiná. Gabriela Gunčíková byla autorkou některých písní.

O GABRIELE GUNČÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

V druhé polovině roku 2013 Gabriela Gunčíková prostřednictvím Skype navázala kontakt s vokalistickým trenérem Kenem Tamplinem. Měla tehdy zdravotní problémy s hlasivkami, neboť neuměla hlas správně používat, s čímž jí měl Tamplin pomoci. Později ji pozval do Kalifornie. Tam společně nahráli několik videí, na kterých představovali různé žánry hudby a jakou technikou zpívat, aby si člověk zachoval zdravý silný hlas. Gabriela se stala tváří Ken Tamplin Vocal Academy. Videa na YouTube zhlédly statisíce diváků.

Gabriela Gunčíková v roce 2014 úspěšně prošla konkurzem, který jí vynesl šňůru asi 60 koncertů po celém západním pobřeží USA s kapelou Trans-Siberian Orchestra. S touto skupinou zářila i na jejím vánočním turné v roce 2015 po západní Americe.

Česká televize 10. března 2016 uvedla, že má Gabriela Gunčíková reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song Contest 2016 ve Stockholmu s písní I Stand. První semifinálový večer se konal 10. května 2016; Gabriele Gunčíkové se v něm podařilo postoupit do finále soutěže, kde však neuspěla.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Britney Spears
Britney Spears
zobrazit profil Martina Pártlová
Martina Pártlová
zobrazit profil Denisa Grossová
Denisa Grossová
zobrazit profil Natálie Grossová
Natálie Grossová
zobrazit profil Markéta Muchová
Markéta Muchová
zobrazit profil Žofie Dařbujánová
Žofie Dařbujánová