Ivo Jahelka

Ivo Jahelka

Datum narození: 18. 7. 1954
Místo narození: Dačice
Profese: advokát, písničkář
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ivo Jahelka se proslavil zhudebňováním právnických textů a kuriózních příběhů ze života. Vysloužil si přezdívku Zpívající právník.

Vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze, kde získal titul JUDr. Ivo Jahelka v Jindřichově Hradci provozuje advokátní kancelář. Díky televizním pořadům získal nebývalou popularitu.

Ivo Jahelka vydal deset sólových desek

V právním prostředí nemá Ivo Jahelka žádnou konkurenci, a když se řekne Zpívající právník, tak si téměř každý vzpomene právě na něho. Jako Zpívající právník vydal v letech 1984 až 2009 deset sólových alb a tři ve spolupráci s jinými hudebníky, mj. též s bavičem Petrem Novotným.

Ivo Jahelka je také autorem několika knih. Jmenujme např. Když se smějí paragrafy, Minimum k soudu nebo Soudníček.

Jahelka a jeho Neznalost neomlouvá

Podílel se na vzniku pořadu České televize Neznalost neomlouvá, kde divákům snadnou a zábavnou formou vysvětluje různé právní problémy. Začal se vysílat roku 2002 a oblíbenost jej udržela na programu několik let. Seriál Ivo Jahelka doplňoval svými písněmi a zajímavými zápisy ze soudních spisů či policejních protokolů.

Ve volbách do Senátu 2014 byl za TOP 09 a STAN (Starostové a nezávislí) zařazen na kandidátku v Pelhřimově. Ve volbách se tak Ivo Jahelka postavil proti předsedovi horní komory Milanu Štěchovi za ČSSD. Postoupil sice do druhého kola, ale tehdejšího šéfa horní komory neporazil.

Ivo Jahelka je ženatý a má dvě děti. Jak Zpívající právník řekl, řídí se heslem "Život je nepřetržitá řada průserů nepravidelně po sobě jdoucích," které u soudu pronesl jeden recidivista.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lemmy Kilmister
Lemmy Kilmister
zobrazit profil Anna Slováčková
Anna Slováčková
zobrazit profil Victoria Beckham
Victoria Beckham
zobrazit profil zpěvačka Victoria
zpěvačka Victoria
zobrazit profil Natalia Kličko
Natalia Kličko
zobrazit profil Ladislav Bubnár
Ladislav Bubnár
zobrazit profil David Koller
David Koller