Klára Slámová

Datum narození: 27. 8. 1977
Místo narození: Praha
Profese: advokátka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Klára Slámová, česká advokátka a politička známá především jako obhájkyně Jiřího Kajínka, se ucházela o post české prezidentky..

Nejprve Klára Slámová vystudovala konzervatoř v oboru housle. Poté se rozhodla pro studium práv, kde absolvovala s vyznamenáním. Složila advokátní zkoušky a od té doby působí ve vlastní advokátní kanceláři.

KLÁRA LONG SLÁMOVÁ HVĚZDOU TV POŘADU

Slámová zastupovala i kolegu Kubíčka

Mezi klienty Kláry Long Slámové patří nejpopulárnější český vězeň Jiří Kajínek. Dále zatupovala mj. orgánizátory Czechteku, v kauze Petra Kramného rodinu zavražděné Moniky nebo vraha Michala Kisiova. Rovněž zastupovala i svého kolegu, advokáta Kolju Kubíčka (v jehož advokátní kanceláři začínala), který byl stíhán za vydírání svědka.

V roce 2020 se řada známých klientů Kláry Long Slámové rozšířila o Dominiku Gottovou, dceru zesnulého Karla Gotta, kterou zastupovala, jak v dědickém řízení po otci, tak v přípravách rozvodu s manželem Timem Tolkkim. Záhy jí však advokátka plnou moc vypověděla.

Klára Long Slámová mířila na Hrad

Ve volbách v roce 2006 advokátka Klára Long Slámová kandidovala do Sněmovny za ODS na 17. místě pražské kandidátky. Díky preferenčním hlasům poskočila na 11. místo. Poslankyní však zvolena nebyla, do dolní komory nicméně na poslední chvíli přece jen nastoupila jako náhradnice za odcházejícího poslance, a to 30. dubna 2010. Bylo to ale doslova pár týdnů před koncem fukčního období dolní komory.

Tou dobou Klára Long Slámová už nebyla členkou ODS, kritizovala vládu Mirka Topolánka a ze strany v únoru 2010 vystoupila. Posléze oznámila kandidaturu za stranu Suverenita Jany Bobošíkové jako nezávislá kandidátka.

V roce 2021 Klára Long Slámová oznámila, že se hodlá ucházet o post hlavy státu. V červnu 2022 si to rozmylela, protože „z prezidentských kampaní se bohužel nyní stala fraška“.

O KLÁŘE LONG SLÁMOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Klára Slámová je vdaná za Američana Gregory S. Longa, kterého si vzala v roce 2012. V listopadu 2015, se jim narodila dcera Elizabeth Marie.

Ve filmu Petra Jákla Kajínek její postavu ztvárnila herečka Tatiana Dyková.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Koktovi vs. Krainová s Vágnerem: Drsná válka rodin kvůli nahotě! Koktovi vs. Krainová s Vágnerem: Drsná válka rodin kvůli nahotě! Tady poteče krev! Simona Krainová (50) si založila účet na erotické platformě a strhla se mela. Jedn... číst článek
Klára Long Slámová: Právnička si kandidaturu rozmyslela, z kampaní se prý stala fraška Klára Long Slámová: Právnička si kandidaturu rozmyslela, z kampaní se prý stala fraška Advokátka Klára Long Slámová oznámila svou kandidaturu v prezidentských volbách 2023 v květnu roku 2... číst článek
Babiš a jeho možná kandidatura na Hrad: S oznámením ještě počká. Podporu by případně hledal u poslanců Babiš a jeho možná kandidatura na Hrad: S oznámením ještě počká. Podporu by případně hledal u poslanců Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš neoznámí případnou kandidaturu na prezidenta v září... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Tomáš Martínek
Tomáš Martínek
zobrazit profil Zuzana Mausová
Zuzana Mausová
zobrazit profil Zachy Lukáš Zachara
Zachy Lukáš Zachara
zobrazit profil Petra Svoboda
Petra Svoboda
zobrazit profil Lucie Konášová
Lucie Konášová
zobrazit profil Archie Mountbatten-Windsor
Archie Mountbatten-Windsor
zobrazit profil Julius Ševčík
Julius Ševčík