Josef Doucha

Josef Doucha

Datum narození: 9. 9. 1948
Profese: advokát, bývalý elitní detektiv
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Josef Doucha, který proslul jako elitní detektiv, jehož jméno je spojováno např. s kauzou spartakiádního vraha, v roce 1996 odešel do advokacie.

Advokát, někdejší náměstek ředitele Ústředny kriminální policie Josef Doucha, za právo a spravedlnost bojoval desítky let. Začínal u středočeské policie, kde se postupně vypracoval na vyšetřovatele nejzávažnějších zločinů.

ADVOKÁT DOUCHA UPLÁCEL SOUDCE?

Josef Doucha odhalil gang vrahů

Odhalil gang, který se těl svých zavražděných obětí zbavoval tak, že je třeba v sudech házel do Orlické přehrady. Josef Doucha se ještě jako kriminalista podílel na odhalení spartakiádního vraha Jiřího Straky.

Po ukončení kariéry policisty Josef Doucha v roce 1996odešel do advokacie. Byl médii považován za elitu ve svém oboru, a tak si jeho názoru cenila i poté. Vyjadřoval se třeba k případu vražd taxikářů, ke kauze Davida Ratha či Petra Kramného.

Doucha dostal roční podmíněný trest

Podezření, kterému Josef Doucha podle médií čelil, se mělo vztahovat ke kauzám soudce Ivana Nováka, jenž podmínečně propustil z vězení svého jmenovce, bývalého senátora Alexandra Nováka

Ročními podmínkami v listopadu 2021 Krajský soud v Plzni potrestal Ivana Nováka i Josefa Douchu. Podle rozsudku soudce, který přišel o talár, instruoval advokáta, kdy má podat žádost o podmíněné propuštění z vězení milionáře Tomáše Maliny.

V advokacii Josef Doucha zůstal

V řízení o možném vyškrtnutí ze seznamu advokátů, které bylo s Josefem Douchou vedeno a skončeno v dubnu 2022, představenstvo České advokátní komory rozhodlo, v jeho prospěch. Automaticky je akvokát vyškrtnut, pokud od soudu dostane trest nepodmíněný.

O JOSEFU DOUCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Doucha je ženatý a má syna.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Marie Tomášová
Marie Tomášová
zobrazit profil Claudia Cardinale
Claudia Cardinale
zobrazit profil Katarína Šafaříková
Katarína Šafaříková
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Alex Borstein
Alex Borstein
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek