Tomáš Sokol

Datum narození: 6. 10. 1951
Místo narození: Praha
Profese: advokát, ministr vnitra v Pithartově vládě
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Tomáš Sokol se zařadil mezi nejznámější a nejvyhledávanější advokáty. Kromě známých osobností zastupoval i vládu České republiky.

Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Poté Tomáš Sokol působil v advokacii, a to nejen v oblasti práva trestního, ale také občanského, obchodního a v dalších odvětvích a specializacích. Po Sametové revoluci 1989 se na čas stal městským prokurátorem v Praze.

TOMÁŠ SOKOL - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Od 14. listopadu 1990 do 2. července 1992 byl Tomáš Sokol ministrem vnitra ve vládě Petra Pitharta.

V roce 1992 spoluzaložil advokátní kancelář, později pojmenovanou Brož & Sokol & Novák, v níž je partnerem. Od roku 1995 byl Tomáš Sokol členem kárné komise a od roku 2009 odvolací kárné komise České advokátní komory.

Od listopadu 1996 do září 1997 Tomáš Sokol vedl politickou stranu SD-LSNS a roku 1996, za ni neúspěšně kandidoval do Senátu.

V roce 1997 se Tomáš Sokol stal zkušebním komisařem pro trestní právo při advokátních zkouškách.

V roce 2014 Tomáš Sokol stál u zrodu Unii obhájců České republiky. Byl zvolen jejím prezidentem. Je několikanásobným vítězem soutěže Právník roku.

Za svoji kariéru Tomáš Sokol zastupoval mj. Radovana Krejčíře, Tomáše Pitra, Marka Dalíka, Jiřího Paroubka, Bohumila Kulínského, v roce 2010 vládu České republiky před Nejvyšším správním soudem ve věci projednávání vládního návrhu na rozpuštění Dělnické strany.

Advokátní kancelář Brož & Sokol & Novák vedla spory za Dopravní podnik hl. m. Prahy při vymáhání pokut od černých pasažérů.

O TOMÁŠI SOKOLOVI ČTĚTE ZDE>>

Tomáš Sokol je podruhé ženatý. Má dvě vlastní děti a dvě vyženil.

 

Články o celebritě

Nesrovnalosti kolem Středulových nezaplacených poplatků: Může být stále šéfem odborů? Nesrovnalosti kolem Středulových nezaplacených poplatků: Může být stále šéfem odborů? Okolo pozice předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly jsou nemalé pochybn... číst článek
Advokát Sokol v Hráčích o táhlých soudech s exministryní Parkanovou Advokát Sokol v Hráčích o táhlých soudech s exministryní Parkanovou Advokát a někdejší ministr vnitra Tomáš Sokol v Hráčích kritizoval soudy za táhlý procest s bývalou ... číst článek
Silvestr v českých televizích: Kdo nás čím překvapí ! PŘEHLEDNĚ Silvestr v českých televizích: Kdo nás čím překvapí ! PŘEHLEDNĚ Silvestrovské vysílání patří každoročně k těm nejočekávanějším a televize se předhánějí, která přitá... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jindřich Forejt
Jindřich Forejt
zobrazit profil Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
zobrazit profil Dagmar Teichmannová
Dagmar Teichmannová
zobrazit profil Jitka Bártů
Jitka Bártů
zobrazit profil Ondřej Prokop
Ondřej Prokop
zobrazit profil František Táborský
František Táborský
zobrazit profil Emma  Smetana
Emma Smetana