Jana Janěková ml.

Jana Janěková ml.

Datum narození: 30. 3. 1978
Místo narození: Zlín
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jana Janěková ml. se na filmovém plátně i na televizní obrazovce objevila nejčastěji v projektech, v nichž hrál její manžel Igor Chmela.

Když byla malá, zjevil se na scéně Arnošt Janěk, který ji adoptoval. Jana Janěková ml. se tuto pravdu neměla dozvědět, ale jak sama řekla, měla své pochyby. Nakonec objevila adoptivní listiny a nejenže zjistila, kdo je její otec, ale dokonce se ho vydala hledat na vlastní pěst.

JANA JANĚKOVÁ - MANŽEL JÍ ZLOMIL NOS

Jana Janěková debutovala s matkou

Otec, herec Petr Svojtka, v té době už ale nebyl mezi živými, a tak se Jana Janěková ml. rozhodla více po rodinné historii nepátrat.

Její maminka, rovněž Jana Janěková, jí režírovala nejen výchovu, ale po jistou dobu i hereckou dráhu. Svou první roli si Jana Janěková ml. „odbyla“ již v šesti letech, kdy si spolu s maminkou zahrála ve filmu Poklad.

Janěková ml. v hlavní roli v tagikomedii

Vystudovala gymnázium, nicméně vítr jí i přes nesouhlas maminky zavál až k břehům brněnské JAMU, kterou úspěšně absolvovala. Již během studií Jana Janěková ml. hostovala v Divadle Kalich, v Městském divadle v Brně a v Národním divadle v Praze.

S manželem Igorem Chmelou si Jana Janěková ml. zahrála mj. v dramatech El Paso a Rodina je základ státu, v tragikomedii Hezké chvilky bez záruky, kde ztvárnila hlavní roli, nebo v seriálu Cesty domů.

Dále Jana Janěková ml. dostala role v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Policajti z centra, Modrý kód či Vzteklina. V Ordinaci i v Modré kódu hrál také její muž.

O JANĚ JANĚKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem Igorem ChmelouJana Janěková ml. dceru Annu a dvojčata Elu a Antonína.

 

Články o celebritě

Chmela rozchodil Jana Kačera (86): Zvedl ho z postele! Chmela rozchodil Jana Kačera (86): Zvedl ho z postele! Kvůli vážným zdravotním problémům sotva chodí. Herec, pedagog a režisér Jan Kačer (86) zvažuje každi... číst článek
Děti herců Prachaře, Zacha či Dolanského: Ve stopách rodičů! Mají vlastní představení Děti herců Prachaře, Zacha či Dolanského: Ve stopách rodičů! Mají vlastní představení Tahle jablka nepadla daleko od stromu! V Divadle v Celetné mělo premiéru studentské představení Vina... číst článek
Rodičovská radost Lindy Rybové a Davida Prachaře: Krásné dcery se povedly! Rodičovská radost Lindy Rybové a Davida Prachaře: Krásné dcery se povedly! Geny se nezapřou a v rodině slavného Trautenberka Ilji Prachaře (†81) to platí dvojnásob. Co člen kl... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tereza Hofová
Tereza Hofová
zobrazit profil Vanda Konečná
Vanda Konečná
zobrazit profil Antonio Šoposki
Antonio Šoposki
zobrazit profil Oldřich Vlach
Oldřich Vlach
zobrazit profil František Derfler
František Derfler
zobrazit profil Anastasia Hagen
Anastasia Hagen
zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Jiří Voskovec
Jiří Voskovec