Martina Hudečková

Martina Hudečková

Datum narození: 6. 2. 1964
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Martina Hudečková jako skvělá dabérka svůj hlas propůjčila třeba Renée Zellweger v Deníku Bridget Jonesové. Hereččiným přítelem byl režisér Juraj Herz.

Otcem Martiny Hudečkové je bývalý režisér Národního divadla Václav Hudeček. Chtěl z ní mít klavírní virtuosku, nakonec ale vystudovala herectví. Po konzervatoři strávila třináct let v Divadle Jiřího Wolkera, kde hrála mimo jiné v Hrabalových Ostře sledovaných vlacích. Poté působila např. v Redutě nebo v Divadle Bez zábradlí.

Hudečková ex Suchánka v Krejzových

Hojně se ukazovala i na obrazovkách, a to v seriálech, jako jsou Druhý dech, Světla pasáže, Ach, ty vraždy! nebo Krejzovi, kde si zahrála neodbytnou bývalou manželku Fera Čumpelíka v podání Michala Suchánka. Martina Hudečková se objevila i v řadě televizních filmů (např. Nevěsta na obrázku, Lupa je tlustý sklo, Značka: Na doživotí nebo Cizí příběh).

Jako vyhledávaná dabérka Martina Hudečková svůj hlas propůjčila Renée Zellweger třeba v Deníku Bridget Jonesové. Z dalších hvězd dabovala mj. Helen Hunt nebo Catherine Zetu-Jones.

Herz se kvůli Hudečkové rozvedl

Martina Hudečková si zahrála také ve snímku Podivná přátelství herce Jesenia nebo v Habermannově mlýně s Karlem Rodenem v hlavní roli, kde se seznámila se svým někdejším přítelem, režisérem Jurajem Herzem. Ten se kvůli ní v tichosti rozvedl. Žili spolu až do jeho smrti.

 

 

Články o celebritě

Překvapení v primáckém seriálu Zoo: Návrat mrtvého Taclíka! Překvapení v primáckém seriálu Zoo: Návrat mrtvého Taclíka! Seriálová rodina ZOO sice už oplakala Marka Taclíka (50) coby otce Eduarda, který zahynul v Thajsku ... číst článek
Martina Hudečková v seriálu ZOO narazila na lumpa: Skončila v poutech! Martina Hudečková v seriálu ZOO narazila na lumpa: Skončila v poutech! Dva roky si jen tak posedává v infocentru a najednou únos! Martina Hudečková (59) se konečně v seriá... číst článek
Recenze: Smažená zelená rajčata chutnají skvěle v knize i audio podobě Recenze: Smažená zelená rajčata chutnají skvěle v knize i audio podobě Vítejte v kavárně Whistle Stop Cafe. Tady se vám dostane všeho, co potřebujete k životu. Dobrých rad... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jiří Adamíra
Jiří Adamíra
zobrazit profil Kimberly Scott
Kimberly Scott
zobrazit profil Denisa Nesvačilová
Denisa Nesvačilová
zobrazit profil Bára Fišerová
Bára Fišerová
zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič
zobrazit profil Jeremy Allen White 
Jeremy Allen White 
zobrazit profil Juraj Hrčka
Juraj Hrčka
zobrazit profil Ashton Kutcher
Ashton Kutcher