Michal Novotný

Datum narození: 11. 4. 1979
Místo narození: Kolín
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Michal Novotný je úspěšný český herec, kterého televizní diváci znají především ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Kriminálka Anděl.

Michal Novotný se narodil v Kolíně, kde také vystudoval gymnázium. Jak sám říká, na DAMU šel pouze z lenosti. Udělal přijímačky už v lednu a dál již se se školou stresovat nechtěl.

MICHAL NOVOTNÝ - JAK SKONČIL NA ZÁCHYTCE

Jako herec začínal Michal Novotný na divadelních prknech a roku 2002 se stal stálým členem Divadla na Vinohradech. Hostoval také v Národním divadle, Divadle Palalce a pravidelně se účastní Letních shakespearovských slavností.

Na televizních obrazovkách se Michal Novotný představil v seriálech Redakce, Kriminálka Anděl, Přešlapy, Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztvárňuje postavu romantického smolaře MUDr. Darka Vágnera (jeho manželku hraje Ivana Jirešová), nebo Ohnivý kuře.

Ve filmech hrál Michal Novotný spíše menší vedlejší role. Německého turistu Helmuta v teenagerovské komedii Snowboarďáci, kontaktéra v komedii Vy nám taky, šéfe nebo vojína Růžičku ve válečném dramatu Tobruk. Ve vánoční pohádce Pravý rytíř si zahrál rytíře jménem Bernard Wurst Gurmánský.

Na televizi Barrandov Michal Novotný dostal příležitost moderovat zábavné pořady Vtip za stovku (s Václavem Vydrou) a Barrandovský videostop. Na TV Prima se objevil jako jeden z členů oblíbené Partičky. Vystřídal v ní Ondřeje Sokola.

O MICHALOVI NOVOTNÉM ČTĚTE ZDE>>

Ve volných chvílích Michal Novotný rád vaří a plave (kdysi i závodně). Dlouho hrál v dechovém orchestru.

V létě 2019 Michalu Novotnému utajovaná přítelkyně přivedla na svět dceru a v srpnu 2021 syna Filipa.

 

Články o celebritě

Silvestr v českých televizích: Kdo nás čím překvapí ! PŘEHLEDNĚ Silvestr v českých televizích: Kdo nás čím překvapí ! PŘEHLEDNĚ Silvestrovské vysílání patří každoročně k těm nejočekávanějším a televize se předhánějí, která přitá... číst článek
Přiznání Sokola o útěku z Partičky: SE SUCHÁNKEM UŽ NIKDY! Přiznání Sokola o útěku z Partičky: SE SUCHÁNKEM UŽ NIKDY! S Partičkou měli obří úspěch. Všechny tak šokovalo, když improvizační show Richarda Genzera (56), Ig... číst článek
Táta Michal Novotný z Kriminálky Anděl: Děti přivazuje na vodítko! Táta Michal Novotný z Kriminálky Anděl: Děti přivazuje na vodítko! Poněkud zvláštním zvykem se pochlubil Michal Novotný (44) alias vyšetřovatel Ruda z Kriminálky Anděl... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Tom Hiddleston
Tom Hiddleston
zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Marián Slovák
Marián Slovák
zobrazit profil Lumíra Přichystalová
Lumíra Přichystalová
zobrazit profil Pavel Šimčík
Pavel Šimčík
zobrazit profil Kristýna Badinková Nováková
Kristýna Badinková Nováková
zobrazit profil Michaela Badinková
Michaela Badinková