Vlastimil Horváth

Datum narození: 18. 10. 1977
Místo narození: Vlašim
Profese: zpěvák
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Vlastimil Horváth, jenž má vizáž drsného rváče, ale přesto pěje jako anděl, svým hlasem roku 2005 okouzlil půlku Česka, a vyhrál druhou řadu soutěže Česko hledá SuperStar.

Už jako malý navštěvoval Vlasta Horváth lidovou školu umění, kde se naučil hrát na klavír. K němu si přidal ještě kytaru a bicí a stal se tak chodící kapelou. Místo hudby ale vystudoval tesařinu v Praze a živil se jako skladník. Po práci zpíval v rodinné kapele se svým bratrem Radkem. S ním pak založil vlastní skupinu Frenzy a vydal album.

VLASTA HORVÁTH O NEJDĚSIVĚJŠÍ CHVÍLI ŽIVOTA

V druhé řadě SuperStar se Vlastimil Horváth prozpíval až k vítězství. Jeho první deska s názvem Místo zázraků (2005) získala platinový třpyt. Prodalo se jí totiž přes dvacet tisíc. O rok později vydal své druhé album Do peří nefoukej.

Jako malíř Rafael se Vlasta Horváth představil v muzikálu Mona Lisa. V RockOpeře pak začal alternovat herce a zpěváka Kamila Střihavku v roli boha Apollóna. Mimoto nazpíval píseň k pohádce Zdeňka Trošky Nejkrásnější pohádka a přijal nabídku učit na Mezinárodní konzervatoři v Praze.

O VLASTIMILU HORVÁTHOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi hudební vzory Vlasty Horvátha patří hlavně Elton John, Ansastacia nebo finská skupina HIM. Poslouchá je s ním i jeho manželka Markéta Horváthová, rozená Micková, se kterou se oženil po dlouholetém vztahu. Krátce po svatbě, v březnu 2011, se jim narodila dcera Linda. Podruhé se pár stal rodiči v lednu 2014. Manželka přivedla na svět dceru Alžbětu.

V dubnu 2016 se Vlasta Horváth musel začít vyrovnávat s rodinnou tragédií. Při autonehodě zahynul jeho mladší bratr Martin.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lipo (Tomáš Červinka)
Lipo (Tomáš Červinka)
zobrazit profil Martina Pártlová
Martina Pártlová
zobrazit profil Britney Spears
Britney Spears
zobrazit profil Barbora Piešová
Barbora Piešová
zobrazit profil Chester Bennington
Chester Bennington
zobrazit profil Ilona Csáková
Ilona Csáková