Taylor Swift

Taylor Swift

Datum narození: 13. 12. 1989
Místo narození: Pensylvánie, USA
Profese: zpěvačka, kytariska, textařka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Taylor Swift se stala miláčkem Ameriky. Proslavila se jako módní ikona a popová hvězda, která pravidelně obsazuje nejvyšší příčky v hudebních žebříčcích.

Zpěvačka je jasným úkazem toho, jak se z „vesnické holky“ stane celebrita a vysněná dívka všech mužů. Mimo hudební kariéru je Taylor Swift známá také pro své časté střídání partnerů. Rozchody a nová vzplanutí jsou hlavními tématy v písních, tudíž je jasné, že zpěvačka někde inspiraci hledat musí.

Na druhou stranu je zpěvačka Taylor Swift velkorysá a oddaná svým fanouškům. Před Vánoci 2014 dokonce pozvala jednu z fanynek k sobě domů, kde jí provedla a vařila s ní.

Taylor Swift získala ceny Grammy

V roce 2012 přispěla Taylor Swift nejvíce peněz na charitu ze všech známých osobností. Částka činila 4 milóny dolarů.

Taylor Swift se stala nejmladší písničkářkou, která kdy podepsala smlouvu s vydavatelstvím Sony/ATV Music Publishing. Později se její píseň Our Song umístila na prvním místě žebříčku Billboard Hot Country Songs a Taylor Swift se tak opět zapsala do historie jako nejmladší zpěvačka, která dosáhla tohoto ocenění bez cizí pomoci.

Druhé album Fearless bylo o poznání popovější než první a Taylor tak rozšířila svou fanouškovskou základnu. Album bylo nejprodávanějším albem roku 2009. S Fearless vyhrála zpěvačka v roce 2010 tři ceny Grammy a stala se tak opět nejmladší umělkyní, která vyhrála kategorii Album roku.

Swift si zahrála v krimi i v komedii

Taylor Swift spolupracuje s mnoha umělci, např. na turné Red si pozvala zpěváka Eda Sheerana, na vyhlašování Grammy zpívala po boku Miley Cyrus. Pravidelně vystupuje na přehlídkách Victoria‘s Secret Fashion Show, kde se vzhledem rovná i Cindy Crawford či Naomi Campbell.

Na albu s názvem 1989 vyšla píseň Shake It Off, která se stala hitem po celém světě. Inspiruje posluchače k mnoha cover verzím, tanečním vystoupením či parodiím. A nejen mladé fanoušky.

Kromě své hudební kariéry si Taylor Swift vyzkoušela i roli herečky. Objevila se v seriálu Kriminálkya Las Vegas nebo v komedii Na sv. Valentýna.

 

Články o celebritě

Kelceho Super Bowl: Vítězný polibek s Taylor Swift, ale i hádka s trenérem Kelceho Super Bowl: Vítězný polibek s Taylor Swift, ale i hádka s trenérem Byl jako doktor Jekyll a pan Hyde. Hvězdný tight end Travis Kelce při Super Bowlu nejdřív prožíval v... číst článek
Nezlomní Chiefs! Obrátili Super Bowl v prodloužení, první obhájci za 20 let Nezlomní Chiefs! Obrátili Super Bowl v prodloužení, první obhájci za 20 let Království trvá. Dynastie Kansas City Chiefs v NFL pokračuje díky dramatickému vítězství v Super Bow... číst článek
Grammy 2024 utržené ze řetězu: Nestoudné bradavky Doji Cat, hastroš Billie Eilish i neslušná andělská mrcha Swiftová! Grammy 2024 utržené ze řetězu: Nestoudné bradavky Doji Cat, hastroš Billie Eilish i neslušná andělská mrcha Swiftová! Slavné dámy na udílení prestižních cen Grammy 2024 v Los Angeles nezklamaly. Tak jako předchozí ročn... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil José Carreras
José Carreras
zobrazit profil Kateřina Kněžíková
Kateřina Kněžíková
zobrazit profil Jana Yngland Hrušková
Jana Yngland Hrušková
zobrazit profil Adéla Elbel
Adéla Elbel
zobrazit profil Eva Pilarová
Eva Pilarová
zobrazit profil Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)