Tomáš Pavelka

Tomáš Pavelka

Datum narození: 17. 3. 1971
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Tomáš Pavelka, který se před kamerou objevil zejména v menších rolích, se stal manželem herečky Kláry Cibulkové.

S herectvím začal mezi ochotníky, v dětském souboru Větrník v Brandýse nad Labem, kde vyrůstal i chodil do školy a na gymnázium. Soubor, kde Tomáš Pavelka působil, se účastnil i respektovaných přehlídek amatérských souborů Jiráskův Hronov, Šrámkův Písek a Wolkerův Prostějov.

Pavelka ve filmu debutoval v 11 letech

Profesionální dráha Tomáše Pavelky začala na DAMU (absolvoval 1994) a poté působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, v pražském Činoherním klubu, v souboru CD 94 a pak zakotvil v pražském Švandově divadle.

Objevil se i před kamerou. Poprvé si Tomáš Pavelka zahrál již v jedenadvaceti letech ve filmu Růžový květ. Od té doby dostal role v desítkách dalších filmů. Z těch známějších připomeňme Milence a vrahy, Restart, Martu, Smrady nebo Václava.

Tomáš Pavelka hrál v Bohémě i v Severu

Zahrál i v řadě seriálů, v nichž Tomáš Pavelka ztvárnil zejména epizodní role. Jmenujme např. Kriminálku Anděl, Redakci, Zdivočelou zemi, Cesty domů, Nevinné lži, Rapla, Bohému, Kapitána Exnera nebo Sever.

Tomáš Pavelka je ženatý. Manželka Klára Cibulková mu porodila syna Matyáše (*2007) a dceru Magdalenu (*2010). Z předchozího vztahu má herec ještě jednoho potomka.

 

Články o celebritě

Zpověď Kláry Cibulkové o vážné nemoci: Kruté bolesti a stud kvůli korzetu! Zpověď Kláry Cibulkové o vážné nemoci: Kruté bolesti a stud kvůli korzetu! Herečka Klára Cibulková (47) už v minulosti prozradila, že jí život ztrpčuje vážná forma skoliózy. V... číst článek
Pocta Stypkovi (†41): Vzkaz do nebe od Bolka Polívky Pocta Stypkovi (†41): Vzkaz do nebe od Bolka Polívky Důstojně se rozloučit se zpěvákem, textařem, kytaristou a básníkem Davidem Stypkou se rozhodli valaš... číst článek
Herečka Klára Cibulková: ORDINACI VYMĚNILA ZA SESTŘIČKY Herečka Klára Cibulková: ORDINACI VYMĚNILA ZA SESTŘIČKY Aktuálně je to jeden z mála příjmů, který Kláře Cibulkové (45) zůstal. V seriálu Sestřičky Modrý kód... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Glenne Headly
Glenne Headly
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford
zobrazit profil Jana Krausová
Jana Krausová
zobrazit profil Milena Steinmasslová
Milena Steinmasslová
zobrazit profil Angelina Jolie
Angelina Jolie
zobrazit profil Kristýna Liška Boková
Kristýna Liška Boková
zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala