Rostislav Novák starší

Rostislav Novák starší

Datum narození: 5. 12. 1955
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herec Rostislav Novák starší, který opakovaně bojoval se závislostí na alkoholu, se televizním divákům předvedl zejména v seriálech PanMáma a Ulice.

Po pražské konzervatoři, angažmá v Horáckém divadle v Jihlavě a působení v Činoherním divadle v Ústí nad Labem Rostislav Novák st. na dvě desetiletí zakotvil ve Studiu Ypsilon v Liberci, kde potkal svou ženu Annu Kopeckou pocházející ze slavného rodu českých kočovných loutkářů Kopeckých.

ROSTISLAV NOVÁK ST. A DÉMOM AKLOHOTOL

Na filmovém plátně se Rostislav Novák st. začal objevovat koncem 80. let 20. století. Bylo to např. v dramatu Juraje Herze Den pro mou lásku (1976) či v komedii Věry Chytilové Kalamita (1980).

Kromě televizních filmů (Vzpurní svědkové, Bludičky nebo Monstrum) si Rostislav Novák st. zahrál v pohádkách, a to draka v Princezně Hyacintě a tříhlavém drakovi či králova rádce v Korunním princi.

Na obrazovce se Rostislav Novák st. představil v několika seriálech. V Šípkové Růžence jako architekt, bezdomovce v Ach, ty vraždy! nebo provozní kempu ve Vyprávěj. V sitcomu PanMáma si dědu Berana zahrál ve všech jeho epizodách; roli otce jednoho ze stálic Ulice Máry v podání Kryštofa Rímského zpodobnil v tomto nekonečném seriálu TV Nova.

O ROSTISLAVU NOVÁKOVI ČTĚTE ZDE>

Synem Rostislava Nováka st. je herec, loutkář, akrobat, režisér a dramatik Rostislav Novák mj., který se stal principálem Cirku La Putyka. V některých z projektů si zahrali společně.

 

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Trojan
Ladislav Trojan
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil Luba Skořepová
Luba Skořepová
zobrazit profil Jaroslav Satoranský
Jaroslav Satoranský
zobrazit profil Marián Slovák
Marián Slovák
zobrazit profil Charlotte Ella Gottová
Charlotte Ella Gottová
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba