Rostislav Novák mladší

Datum narození: 24. 12. 1979
Místo narození: Praha
Profese: herec, loutkář, akrobat, režisér, dramatik

Související celebrity

Životopis

Herec Rostislav Novák mladší, jehož proslavila role Olina Líbala v seriálu Rodinná pouta, posléze přejmenovaném na Velmi křehké vztahy, se stal principálem Cirku La Putyka.

Jako potomek nejstarších slavných českých kočovných loutkářů Kopeckých měl Rosťa Novák ml. vždy k divadlu vskutku blízko. Diváci jej mohli vidět v dětském divadle Minor, dále pak v Národním divadle či na prknech divadla Archa.

ROSTISLAV NOVÁK ML. – SKRYTÁ TRAUMATA Z DĚTSTVÍ

Společně s režijním tandemem Skutr (Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský) Rostislav Novák ml. vytvořil hudebně-akrobatický projekt La Putyka, který působil nejdříve v holešovickém kulturním centru La Fabrika a posléze přesídlil do prostoru v Pražské tržnici Jatka 78.

Principálem týmu již pod názvem Cirk La Putyka se stal právě Rostislav Novák ml., který je též režisérem a autorem či spoluautorem řady inscenací. Jmenujme např. Dolls, Family, Roots, Black Black Woods nebo Hit, Tell the Difference. Za přestavení 8 – polib prdel kosům (2006) byl nominován na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku.

Na televizní obrazovce se Rostislav Novák ml. předvedl jako svérázný Moravan Olin Líbal v seriálu Rodinná pouta, který později pokračoval pod názvem Velmi křehké vztahy. To odstartovalo sérii menších rolí v dalších seriálech (Kriminálka Anděl, Clona, Ulice, Mordparta, Případy 1. oddělení, Svět pod hlavou, Temný kraj či Ohnivý kuře).

Na stříbrném plátně se Rostislav Novák ml. v celovečerních snímcích poprvé objevil roku 2008. Šlo o dvě válečná dramata: německo-britský akčňák Rudý Baron a film Vladimíra Drhy Anglické jahody. Do své romantické komedie Miluji tě modře (2017) s Václavem Jílkem a Denisou Nesvačilovou v hlavních rolích jej obsadil Miloslav Šmídmajer.

O ROSŤOVI NOVÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Otcem Rostislava Nováka ml. je též herec, dlouholetý člen liberecké Ypsilonky, Rostislav Novák starší.

 

Další Herci

zobrazit profil Meta Golding
Meta Golding
zobrazit profil Jan Novotný
Jan Novotný
zobrazit profil Jan Dolanský
Jan Dolanský
zobrazit profil Arley Jover
Arley Jover
zobrazit profil Zuzana Vejvodová
Zuzana Vejvodová
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý
zobrazit profil Michelangelo Fortuzzi
Michelangelo Fortuzzi