Jiří Vyorálek

Jiří Vyorálek

Datum narození: 13. 6. 1974
Místo narození: Třebíč
Profese: Herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Jiří Vyorálek je populární český herec. Nejvíce se proslavil svou rolí Jaroslava Valenty v seriálu ČT, První republika. Působí i jako divadelní herec.

Jiří Vyorálek vystudoval JAMU v Brně. Sedm let působil v divadle Husa na provázku, kde ztvárnil např. roli Hamleta nebo roli Idiota v tetralogii Sto roků kobry. Za to byl nominován v roce 2007 na cenu Thálie.

Jiří Vyorálek se objevil ve filmech jako Muži v říji nebo Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. V psychologickém filmu Posel si pak Jiří Vyorálek zahrál messengera, bývalého reprezentanta v cyklistice, který se následkem úrazu ocitne na invalidním vozíku.

Jiří Vyorálek se stal známým se především díky hlavní roli v historickém seriálu První republika, kde se na place potkává se slovenským kolegou Jánem Koleníkem, či s krásnou herečkou Markétou Plánkovou, která hraje jeho ženu Kláru.

Jiří Vyorálek rovněž exceloval v roli Klementa Gottwalda v dokumentárním cyklu České století. Jeho ztvárnění komunistického vůdce bylo natolik autentické, že vyvolalo kritické reakce KSČM. Členové strany na Vysočině se dokonce dohodli, že příslušné díly jednoho z nejočekávanějších filmových počinů roku 2013 sledovat nebudou.

 

Články o celebritě

Seriál Sedm schodů k moci vzbudil zájem Nečasových:  Expremiér povolal právníka! Seriál Sedm schodů k moci vzbudil zájem Nečasových: Expremiér povolal právníka! Výstižné přísloví praví, že potrefená husa vždy první zakejhá. Když se seriál Sedm schodů k moci obj... číst článek
Expremiér Nečas a seriál Sedm schodů k moci: Poslal za Primou právníky Expremiér Nečas a seriál Sedm schodů k moci: Poslal za Primou právníky Výstižné přísloví praví, že potrefená husa vždy první zakejhá. Když se seriál Sedm schodů k moci obj... číst článek
Následky tragédie v ČT: Očekávaný seriál odložen! Následky tragédie v ČT: Očekávaný seriál odložen! Česká televize na začátku ledna odložila premiéru nových dvanácti dílů seriálu režiséra Radima Špačk... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Marek Lambora
Marek Lambora
zobrazit profil Martin Trnavský
Martin Trnavský
zobrazit profil Jan František Uher
Jan František Uher
zobrazit profil Zuzana Šavrdová
Zuzana Šavrdová
zobrazit profil Mark Hamill
Mark Hamill
zobrazit profil Martin Freeman
Martin Freeman
zobrazit profil Tereza Marečková
Tereza Marečková
zobrazit profil Miroslav Etzler
Miroslav Etzler