Jiří Vyorálek

Jiří Vyorálek

Datum narození: 13. 6. 1974
Místo narození: Třebíč
Profese: Herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Jiří Vyorálek je populární český herec. Nejvíce se proslavil svou rolí Jaroslava Valenty v seriálu ČT, První republika. Působí i jako divadelní herec.

Jiří Vyorálek vystudoval JAMU v Brně. Sedm let působil v divadle Husa na provázku, kde ztvárnil např. roli Hamleta nebo roli Idiota v tetralogii Sto roků kobry. Za to byl nominován v roce 2007 na cenu Thálie.

Jiří Vyorálek se objevil ve filmech jako Muži v říji nebo Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. V psychologickém filmu Posel si pak Jiří Vyorálek zahrál messengera, bývalého reprezentanta v cyklistice, který se následkem úrazu ocitne na invalidním vozíku.

Jiří Vyorálek se stal známým se především díky hlavní roli v historickém seriálu První republika, kde se na place potkává se slovenským kolegou Jánem Koleníkem, či s krásnou herečkou Markétou Plánkovou, která hraje jeho ženu Kláru.

Jiří Vyorálek rovněž exceloval v roli Klementa Gottwalda v dokumentárním cyklu České století. Jeho ztvárnění komunistického vůdce bylo natolik autentické, že vyvolalo kritické reakce KSČM. Členové strany na Vysočině se dokonce dohodli, že příslušné díly jednoho z nejočekávanějších filmových počinů roku 2013 sledovat nebudou.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Colin Farrell
Colin Farrell
zobrazit profil Benicio del Toro
Benicio del Toro
zobrazit profil Jitka Čvančarová
Jitka Čvančarová
zobrazit profil Jon Berthal
Jon Berthal
zobrazit profil Ladislav Frej
Ladislav Frej
zobrazit profil Miloň Čepelka
Miloň Čepelka
zobrazit profil Jaroslav Dušek
Jaroslav Dušek
zobrazit profil Amanda Bynes
Amanda Bynes