Anna Kameníková

Datum narození: 21. 3. 1994
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Anna Kameníková měla již v pouhých dvaceti letech za sebou spolupráci s těmi nejlepšími českými režiséry, jako jsou Jan Hřebejk, Tomáš Vorel nebo Vladimír Michálek.

Dcera herečky a moderátorky Jitky Asterové studovala na Pražské konzervatoři. Do podvědomí diváků se Anna Kameíková, rozená Linhartová , zapsala thrillerem Jana Hřebejka s názvem Nevinnost, kde měla vedleAni Geislerové a Ondřeje Vetchého jednu z hlavních rolí. Byla za ni poprvé nominována na Českého lva.

ANNA KAMENÍKOVÁ VERSUS ANNA GEISLEROVÁ

Linhartová se spřátelila s topmodelkou

Následovala role v úspěšném filmu Tomáše Vorla st. Cesta do lesa. Za zlom v kariéře Anny Kameníkové by se dala považovat účast na natáčení hvězdně obsazeného filmu Pohádkář režiséra Vladimíra Michálka. Přestože ona sama zde ztvárnila roli vedlejší, měla možnost spolupracovat s takovými legendami českého showbyznysu, jako je Eva Herzigová. Právě ní se při natáčení velmi spřátelila. 

Anna Kameníková se tak dostala k prestižnímu focení pro značku Chanel a osobně se účastnila přehlídky Karla Lagerfelda na pařížském Fashion Weeku. O herečku vzápětí projevila zájem i jedna z nejúspěšnějších českých návrhářek Tatiana Kovaříková, a tak se stala zimní tváří její kolekce. Přitom do té doby byla Anna médii označována za strašidlo a kritizována pro svůj nevkus.

Anna Linhartová úplně nahá

Společeně s Janou Plodkovou a Barborou Polákovu se zapojila do pomoci lidem trpícím nemocí motýlích křídel. V rámci kampaně se Anna Kameníková nechala vyfotit úplně nahá.

Na Českého lva byla Anna Kameníková nominována za ztvárnění hlavní rolí v životopisném seriálu Božena (2021) a road movie Grand Prix (2022).

Hereckým snem Anny Kameníková od mládí bylo natáčet s Leonardem DiCapriem a Meryl Streepovou, z režisérů ji nejvíce přitahuje Quentin Tarantino.

O ANNĚ LINHARTOVÉ KAMENÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Otcem Aničky je Tomáš Linhart, bývalý manžel Jitky Asterové, který strávil šest let ve vězení za daňové úniky. S Aničkou se nestýkají. Oproti tomu se svojí slavnou matkou má Anna velmi blízký vztah a nemají např. problém si spolu zapálit jointa.

Anna Kameníková měla dva roky přítele, se kterým dokonce plánovala i svatbu, v listopadu 2014 se ale po vzájemné dohodě rozešli. Poté chodila např. se Zdeňkem Piškulou. V létě 2017 se tajně provdala za Jana Kameníka.

 

 

Články o celebritě

Předávání Českých lvů očima Iny T.: Pompa i zklamání! Na křídlech kýče i „sloupy“ v punčochách Předávání Českých lvů očima Iny T.: Pompa i zklamání! Na křídlech kýče i „sloupy“ v punčochách Pražské Rudolfinum se opět stalo dějištěm předávání cen Českého lva, jež letos s pompou sobě vlastní... číst článek
Premiéra filmu Zatmění: Hlavní hvězda Štáfek nedorazil! Proč? Premiéra filmu Zatmění: Hlavní hvězda Štáfek nedorazil! Proč? Do kin vstoupil komediální thriller Zatmění v hlavní roli s Jakubem Štáfkem (32), který ale na premi... číst článek
Český lev: Kdo má letos šanci získat ocenění Český lev: Kdo má letos šanci získat ocenění Ceny Český lev České filmové a televizní akademie (ČFTA) předají filmovým tvůrcům 4. března 2023 ve ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Veronika Zelníčková
Veronika Zelníčková
zobrazit profil Zuzana Šavrdová
Zuzana Šavrdová
zobrazit profil Zuzana  Mauréry
Zuzana Mauréry
zobrazit profil Rory Cochrane
Rory Cochrane
zobrazit profil Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
zobrazit profil Lenka Termerová
Lenka Termerová
zobrazit profil Ondrej  Kovaľ
Ondrej Kovaľ