Fotka není dostupná

Robin Ferro

Datum narození: 31. 1. 1996
Místo narození: Valašské Meziříčí
Profese: herec, komik
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Robin Ferro roku 2020 ztvárnil klíčové postavy hned ve třech komediích, podobně jako v krátkometrážním seriálu sKORO NA mizině, nominovaném na Českého lva.

Již v dětství Robin Ferro chodil do divadelního kroužku v Základní Umělecké Škole Rožnov pod Radhoštěm. Obor herectví absolvoval na Janáčkově konzervatoři v Ostravě.

Už během studia Robin Ferro hostoval v Národním divadle moravskoslezském a v Divadle loutek Ostrava, kde posléze přijal stálé angažmá. Též ještě coby student společně se spolužákem Štěpánem Kozubm a jeho tehdejším učitelem Albertem Čubou založili improvizační show Tři tygři.

Na prknech, co znamenají svět, jste Robina Ferra mohli vidět také v Divadle Mír, ve Studiu G, na Letních shakespearovských slavnostech nebo ve Staré aréně.

Na filmovém plátně se Robin Ferro začal objevovat roku 2020. Zahrál si ústřední postavy v komediích Riško a Fučo: Na konci cesty, Porota a Smrt talentovaného vepře.

V režijním a scenáristickém debutu Štěpána Kozuba, tragikomickém příběhu Volný pád (2021), Robin Ferro ztvárnil hlavní roli - introvertního pokladníka Michala, který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství v podání Beáty Hrnčiříkové.

Režisér a scenárista Jan Prušinovský si Robina Ferra vybral jako hlavního hrdinu své road movie Grand Prix, v níž nabídl roli též hvězdám, jako jsou Kryštof Hádek a Anna Kameníková.

Opět jednu z hlavních postav Robin Ferro dostal v krátkometrážním seriálu sKORO NA mizině, který byl roku 2020 nominován na Českého lva.

Po tatínkovi je Robin Ferro poloviční Ital.

 

Další Herci

zobrazit profil Halka Třešňáková
Halka Třešňáková
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Čestmír Řanda st.
Čestmír Řanda st.
zobrazit profil Jiří Adamíra
Jiří Adamíra
zobrazit profil Olivia Colman
Olivia Colman
zobrazit profil Petr Batěk
Petr Batěk
zobrazit profil Vita Smačeljuk
Vita Smačeljuk