Kryštof Hádek

Datum narození: 10. 3. 1982
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Kryštof Hádek se do srdcí českých diváků zapsal už v devatenácti letech jako sympatický mladý pilot v Tmavomodrém světě.

Má za sebou řadu filmů, hraje v několika divadlech, dabuje. Prosadil se i v Evropě. To všechno by možná Kryštof Hádek nedokázal, nebýt své matky Jany Hádkové, režisérky a filmové publicistky, která ho kvůli hyperaktivitě dala do dramaťáku.

KRYŠTOF HÁDEK PŘIZNAL, ŽE SE LÍBAL S MUŽEM

Z konzervatoře Hádka vyhodili

Poté Kryštof Hádek nastoupil na Pražskou konzervatoř. Studentské výhody ale ztratil předčasně. Po 120 zameškaných hodinách ho vyhodili. Do školy nechodil ne kvůli videohrám, holkám ani alkoholu, ale kvůli filmu. Začal totiž víc točit. Mezi lety 2003 a 2004 pak studoval herectví na londýnské Academy Of Music And Drama Art.

Do lidských srdcí se Kryštof Hádek vryl rolí mladého pilota Vojtíška z filmu režiséra Jana Svěráka Tmavomodrý svět. Táhlo mu na dvacet, když film dokončil a když mu přinesl nominaci na Českého lva. Tenkrát mu král zvířat utekl. Polapil ho o osm let později za hlavní roli ve filmu Tři sezóny v pekle, kde se vžil do postavy Egona Bondyho, představitele českého undergroundu. Dalšího dostal za vedlejší postavu v dramtickém snímku Kobry a užovky (2015).

Na šošku lva byl nominován i za seriál

Na České lvy byl Kryštof Hádek nominován za hlavní roli v psychologickém thrilleru Modelář (2020). Za nejlepší výkon dostal sošku krále zvířat za svůj výkon v seriálu Volha (2023).

Mezi perličky stříbrného plátna patří bezesporu film o podvodu, vínu a lásce Bobule i jeho pokračování 2Bobule a 3Bobule, v nichž Kryštof Hádek ztvárnil jednu z klíčových postav.

Dále jmenujme mj. lyricko-epický Máj nebo Signál, kde mu parťáka dělá zpěvák a herec Vojtěch Dyk. Kryštof Hádek také exceluje na divadelních prknech. Pravidelně hraje v Městských divadlech pražských nebo ve Švandově divadle.

O KRYŠTOFU HÁDKOVI ČTĚTE ZDE>>

Miluje cestování po Česku i v zahraničí. Kryštof Hádek rád jezdí na kole, fotí, jí a spí.

Kryštof Hádek je svobodný. Holky se mu ale líbí. Chodil např. s herečkou Terezou Voříškovou (a i dlouho poté, co se rozešli, to mezi nimi pořád pěkně jiskřilo a vraceli se k sobě). Jeho partnerkou byla nějaký čas i Berenika Kohoutová, dcera kontroverzní spisovatelky Ireny Obermannové.

Dobře Kryštof Hádek prý vychází se svými dvěma staršími bratry - hercem Matějem a lékařem Ondřejem

 

Další Herci

zobrazit profil Martin Stránský
Martin Stránský
zobrazit profil Lukáš Hlavica
Lukáš Hlavica
zobrazit profil Becki Newton
Becki Newton
zobrazit profil Helena  Růžičková
Helena Růžičková
zobrazit profil Lucie Žáčková
Lucie Žáčková
zobrazit profil Marcus Rutherford
Marcus Rutherford
zobrazit profil Karolína Lea Nováková
Karolína Lea Nováková