Zuzana Stavná

Zuzana Stavná

Datum narození: 21. 5. 1984
Místo narození: Košice, Československo
Profese: herečka, tanečnice
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Zuzana Stavná se českým divákům vryla do paměti díky seriálu TV Nova Doktoři z Počátků či krimi komedii Jana Hřebejka Zakázané uvolnění.

Herečka Zuzana Stavná v Česku poprvé hrála v roce 2005, a to v seriálu TV Nova Ulice, v Zázracích života (2013) a v Doktorech z Počátků (2013). Zde se předvedla jako dívka z východu, která do tamní hospody přinese mnoho štěstí – jedné z ústředních dvojic v podání Nely Boudové a Miroslava Šimůnka dovolí adoptovat její nemanželské novorozeně. Úspěšný byl také seriál TV Stream Žrouti, kde si společně s Janou Plodkovou zahrály hlavní ženské postavy. Jde o parodii na kulinářské pořady. Herec Roman Mrázik jako Míra Hejduk předvádí laciné blafy podobné, jako vařil Láďa Hruška, a válčí s Robertem Miklušem, jenž je zastáncem Luxusu na talíři.

ZUZANA STAVNÁ – VÍLA SE DO HOLLYWOODU NECHYSTÁ

Na filmovém plátně dostala Zuzana Stavná hlavní roli v snímku Zakázané uvolnění (2014) Jana Hřebejka, kde ztvárnila hlavní roli po boku Jany Strykové a Hany Vagnerové. Nikoli zanedbatelnou úlohu dostala téhož roku od režiséra Ondřeje Sokola v jeho krimi komedii Krásno. Obsazení snímku bylo hvězdné:Ondřej Sokol, Martin Finger, Jana Krausová, Karel Roden, Jaroslav Plesl, Andrea Daňková, Ondřej Malý, David Matásek, Michal Suchánek

Zuzana Stavná vystudovala hereckou konzervatoř v Košicích a činoherní herectví na DAMU (2007). Už během studia spolupracovala s režijním duem Skutr v Divadle Na zábradlí, později i v divadle Archa na inscenacích Plačky a Joke Killers. V témže divadle účinkovala i Havlově Odcházení. Hrála na prknech divadla Rubín (Kauza Medea a Kauza Maryša), divadla v Řeznické v Ledňáčcích a v Ypsilonce v inscenacích T.G.M., Faust a Markétka a V sedmém pádu.

 

Další Herci

zobrazit profil Václav Vydra
Václav Vydra
zobrazit profil Klára Jerneková
Klára Jerneková
zobrazit profil Veronika Freimanová
Veronika Freimanová
zobrazit profil Anya Chalotra
Anya Chalotra
zobrazit profil Sasha Calle
Sasha Calle
zobrazit profil Regina Řandová
Regina Řandová
zobrazit profil Jiří Böhm
Jiří Böhm
zobrazit profil Iva Pazderková
Iva Pazderková