Igor Orozovič

Datum narození: 7. 7. 1984
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec Igor Orozovič, partner sexy Terezy Voříškové, hraje na klavír, tančí, zpívá, skládá hudbu, maluje; ovládá angličtinu, francouzštinu, srbštinu a dokáže okouzlit.

Po maturitě na gymnáziu Igor Orozovič studoval dva roky muzikálové herectví na Konzervatoři Jaroslava Ježka a poté činoherní herectví na DAMU v Praze. Absolvoval v roce 2010 titulní rolí Moliérova Tartuffa a rolí Dr. Dorna v Čechovově Rackovi. V době studií hostoval ve studiu Saint Germain-Rock Café v Praze, v Divadle Na prádle nebo v Divadle Ta Fantastika. Zahrál si i na ostravských Shakespearovských slavnostech.

IGOR OROZOVIČ A SEXY TEREZA VOŘÍŠKOVÁ

Jeho domovskou scénou je Národní divadlo moravskoslezském v Ostravě. Hrál tam třeba v inscenacích Donaha!, Amadeus, Její pastorkyně, Pygmalion, Kuřačky, Balada pro banditu, Její pastorkyně či Smrtihlav. V angažmá v ND v Praze se uvedl titulní rolí ve Strakonickém dudákovi. Dále jste jej mohli vidět v dramatu Les, ve hře bratří Čapků Ze života hmyzu, v pohádce Deváté srdce, ve hře Audience u královny, V rytmu swingu buší srdce mé nebo v Othellovi.

V roce 2011 byl Igor Orozovič nominován na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent. Nominaci získal také na Thálii v kategorii muzikál. Je spoluzakladatelem spolku Cabaret Calembour.

Před filmovou kamerou se Igor Orozovič v Česku poprvé objevil ve válečném snímku Vladimíra Drhy Anglické jahody (2008). Jednu z hlavních rolí – společně s Petrem Formanem a Zuzanou Norisovou – ztvárnil v dramatu Martina Duby Bella Mia (2013). S Terezou Voříškovou se na place potkal v celovečerním debutu Jakuba Šmída Laputa. Zde se Igor Ozorovič předvedl v hlavní mužské roli. Jako host kavárny Laputa se zajímá o její majitelku Johanku (Tereza Voříšková).

IGOR OROZOVIČ – DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI NAJDETE ZDE

 

Další Herci

zobrazit profil Freya Allan
Freya Allan
zobrazit profil Marie-Luise Stockinger herečka
Marie-Luise Stockinger herečka
zobrazit profil Alexandr Postler mladší
Alexandr Postler mladší
zobrazit profil František Skopal
František Skopal
zobrazit profil Angelina Jolie
Angelina Jolie
zobrazit profil Markéta Fišerová
Markéta Fišerová
zobrazit profil Stephen Fry
Stephen Fry
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek