Martin Donutil

Datum narození: 26. 5. 1991
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Martin Donutil, syn Miroslava Donutila, dostal jednu z hlavních rolí v seriálu České televize Četníci z Luhačovic. V divadle začínal v slavné Huse na provázku Bolka Polívky.

Po konzervatoři začal Martin Donutil účinkovat v brněnském divadle Husa na provázku. Ztvárnil zde role mj. v představeních Balada pro banditu, Kníže Miškin je idiot, Leoš aneb Tvá nejvěrnější, Ubu králem: Svoboda!, Ze života hmyzu – Oh! Jaká podívaná!, Uršula. V Činohře Národního divadla se představil ve veleúspěšném přestavení Sluha dvou pánů, kde hlavní roli, tedy Truffaldina, ztvárnil jeho otec Miroslav Donutil.

MARTIN DONUTIL ŠLAPAL OTCI NA PATY?

Martin Donutil četníkem z Luhačovic

Talentovaný Martin Donutil si i v televizi zahrál společně se svým otcem (seriály Hotel Herbich, 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem, Josef a Ly, Doktor Martin). Menší roli dostal v TV komedii Bekyně mniška s Václavem Vydrou, Nelou Boudovou, Svatoplukem Skopalem a Simona Postlerovou, ve válečném dramatu Petra Nikolaeva Lidice (2011), v sci-fi komedii Miloslava Šmídmajera Probudím se včera (2012) či v pohádce Zázračný nos, poprvé vysílané Českou televizí o vánočních svátcích 2016.

Štěstí v podobě jedné z hlavních rolí se na Martina Donutila usmálo také v produkci ČT, a to v krimi seriálu Četníci z Luhačovic (2017), jehož děj se odehrává roku 1919. Společně s Robertem Hájkem v něm ztvárnil ústřední dvojici mladých prvorepublikových četníků.

O MARTINU DONUTILOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Donutil má bratra Tomáše, který se nevydal v otcových šlépějích, stal se informatikem. Hercovou partnerkou se stala Viktorie Zrzavá, neteř manželky podnikatele Zdeňka Bakaly.

Ve vzathu s herečkou Sárou Affašovou Martin Dontil čekal dídě. Bohužel, miminko se narodilo mrtvé. Pár si své ANO řekl v červenci 2023.

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Bětka Stanková
Bětka Stanková
zobrazit profil Dagmar Havlová-Veškrnová
Dagmar Havlová-Veškrnová
zobrazit profil Tim Robbins
Tim Robbins
zobrazit profil Thomasin McKenzie
Thomasin McKenzie
zobrazit profil Michelangelo Fortuzzi
Michelangelo Fortuzzi
zobrazit profil Eliška Balzerová
Eliška Balzerová
zobrazit profil Norman Reedus
Norman Reedus