Kathleen Turner

Kathleen Turner

Datum narození: 19. 6. 1954
Místo narození: Springfield, Missouri, USA
Výška: 173 cm
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Kathleen Turner se stala hvězdou po boku Michaela Douglase v akční komedii Honba za diamantem, v jejím pokračování Honba za klenotem Nilu a v tragikomedii Válka Roseových.

Absolvovala Marylandskou univerzitu a studovala na Central School of Speech and Drama v Londýně. Svou hereckou dráhu Kathleen Turner zahájila koncem 70. let 20. století. Od té doby se objevila v řadě populárních filmů a televizních pořadů.

Největší divácký úspěch jí přinesly snímky, v nichž si zahrála po boku Michaela Douglase, a to akční komedie Honba za diamantem, pokračování Honba za klenotem Nilu a komediální drama o rozvodu Válka Roseových.

Za své výkony ve snímcích Honba za diamantem a Čest rodiny Prizziů Kathleen Turner dostala Zlatý glóbus. Na něj a také na Oscara byla nominována za ztvárnění hlavní role v tragikomedii Peggy Sue se vdává.

Kromě filmu si Kathleen Turner podmanila i divadelní prkna. Účinkovala v představeních na Broadwayi a v londýnském West Endu.

Svůj hlas Kathleen Turner propůjčil několika animovaným postavám. Objevila se v řadě seriálů. Jmenujme např. Přátelé, Zákon a pořádek, Californication, Kominského metoda, kde se též potkala s Michaelem Douglasem, nebo Instalatéři z Bílého domu (The White House Plumbers), který diváky zavede do zákulisí skandálu Watergate.

Kathleen Turner se stala podporovatelkou několika charitativních organizací, včetně Planned Parenthood a Human Rights Campaign, a zastánkyní lidí s revmatoidní artritidou, která jí byla diagnostikována na počátku 90. let 20. století.

V letech 1984 až 2007 byl manželem Kathleen Turner podnikatel Jay Weiss. Jejich dcera Rachel Ann Weiss se vydala v matčiných šlépějích, je herečkou.

 

Další Herci

zobrazit profil Valentina Bellè
Valentina Bellè
zobrazit profil František Řehák
František Řehák
zobrazit profil Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser
zobrazit profil Meryl Streep
Meryl Streep
zobrazit profil Mishel Prada
Mishel Prada
zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Tomáš Pavelka
Tomáš Pavelka
zobrazit profil Jaroslav Marvan
Jaroslav Marvan