Nikki Amuka-Bird

Nikki Amuka-Bird

Datum narození: 27. 2. 1976
Místo narození: Delta, Nigérie
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Nikki Amuka-Bird se proslavila na divadelních prknech. Hlavní role ve filmu se dočkala v americkém akčním thrilleru Jericho Ridge.

Navštěvovala Londýnskou akademii hudby a dramatických umění (LAMDA). Svou jevištní kariéru Nikki Amuka-Bird, která je nigerijského původu, zahájila v Královské shakespearovské společnosti.

Mezi divadelní role Nikki Amuky-Bird patří Vítejte v Thébách (Národní divadlo) nebo Dvanáctá noc (Bristol Old Vic, za roli Violy získala v roce 2004 nominaci na cenu Iana Charlesona).

Na filmovém plátně Nikki Amuka-Bird debutovala v německé tragikomedii Jako v nebi z roku 2005. Jednu z vedlejších postav ztvárnila v britském krimi seriálu Luther (2010 až 2019). Roli Rav Mulclair, vedoucí ženy řídícího střediska Judd Mission Control, dostala v seriálu HBO Avenue 5.

O svátcích 2017 byl hlas Nikki Amuka-Bird slyšet v roli Skleněné ženy ve vánočním speciálu Doctora Who: Twice Upon a Time vysílaném na BBC One.

V krimi tragikomedii Prací automat (2019) se Nikki Amuka-Bird na place potkala s hvězdami, jakými jsou Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas či Sharon Stone.

V hororovém mysteriózním thrilleru Někdo klepe na dveře (Knock at the Cabin), natočeném podle knižní předlohy amerického spisovatele Paula Tremblayeho, Nikki Amuka-Bird ztvárnila zdravotní sestru Sabrinu, jednu z důležitých postav. Film byl na AppleTV Plus uveden v únoru 2023.

Hlavní role se Nikki Amuka-Bird dočkala v americkém akčním thrilleru Jericho Ridge (2023), který podle svého scénáře natočil Will Gilbey.

V letech 2003 až 2010 byl manželem Nikki Amuka-Bird anglický herec Geoffrey Streatfeild.

 

Další Herci

zobrazit profil Michael Sheen
Michael Sheen
zobrazit profil Jan Hraběta
Jan Hraběta
zobrazit profil Eva Jeníčková
Eva Jeníčková
zobrazit profil John Travolta
John Travolta
zobrazit profil Ladislav Ondřej
Ladislav Ondřej
zobrazit profil Monica Barbaro
Monica Barbaro
zobrazit profil Courtney Cox
Courtney Cox
zobrazit profil Jiří Adamíra
Jiří Adamíra