Dave Bautista

Datum narození: 18. 1. 1969
Přezdívka: The Animal
Místo narození: Washington, D.C., USA
Váha: 131 kg
Výška: 193 cm
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Dave Bautista se proslavil jako wrestler v divizi RAW a SMACKDOWN. V herecké branži se stal hvězdou coby Drax ve filmech společnosti Marvel Strážci Galaxie.

Předtím, než se bezmála stokilový hromotluk Dave Bautista začal věnovat herectví, byl superstar WWE. V ringu používal jméno Batista. Dostal přezdívku The Animal.

Ve WWE se Dave Bautista stal šestinásobným mistrem světa a během svého působení ve společnosti patřil k nejpopulárnějším a nejdominantnějším wrestlerům. Po ukončení zápasnické kariéry v roce 2014 úspěšně přešel k herectví.

Průlomovou rolí Dava Bautisty se stala postava Draxe Ničitele ve filmu Strážci Galaxie (2014) a jeho pokračováních od společnosti Marvel. Za ztvárnění Draxe si vysloužil uznání za komediální talent a fyzickou zdatnost.

Herecké schopnosti Dave Bautista dále prokázal v různých akčních filmech, např. ve snímcích Spectre (2015) a Blade Runner 2049 (2017). Kromě akčních rolí ukázal svůj rozsah i tím, že se ujal dramatických rolí, např. ve filmu Můj špión (2020).

V hororovém mysteriózním thrilleru Někdo klepe na dveře (Knock at the Cabin), natočeném podle knižní předlohy amerického spisovatele Paula Tremblayeho, Dave Bautista ztvárnil hlavní roli, Leonarda Brochta. Film byl na AppleTV Plus uveden v únoru 2023.

Podporuje organizace jako Humane Society a programy pro zraněné veterány. Dave Bautista se na sociálních sítích hojně vyjadřoval k závažným otázkám, včetně práv zvířat a politických témat.

Dave Bautista se ženil třikrát. Jeho manželkou byla architektka Glenda Bautista (1990 až 1998), fitness trenérka Angie Bautista (1998 až 2006) a tanečnice Sarah Jade (2015 až 2019). Herec a bývalý profesionální bijec má tři děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Anna  Bendová
Anna Bendová
zobrazit profil Taťjana Medvecká
Taťjana Medvecká
zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová
zobrazit profil Ed O´Neill
Ed O´Neill
zobrazit profil Oldřich Vízner
Oldřich Vízner
zobrazit profil Sarah Jessica  Parker
Sarah Jessica Parker
zobrazit profil Tereza Bebarová
Tereza Bebarová
zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková