Chris Pratt

Datum narození: 21. 6. 1979
Místo narození: Virginia, Minnesota, USA
Výška: 188 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Chris Pratt získal The Saturn Awards za svůj výkon v sérii společnosti Marvel Strážci galaxie. Byl za něj nominován i na Critics Choice Awards.

K herectví Chris Pratt tíhl již od mládí. Širokého uznání se mu dostalo díky průlomové roli Andyho Dwyera v populárním komediálním seriálu stanice NBC Parks and Recreation.

Později Chris Pratt dosáhl mezinárodní slávy a úspěchu, když roku 2014 začal ztvárňovat roli Petera Quilla/Hvězdného pána ve filmové sérii společnosti Marvel Strážci Galaxie. Za ni v roce 2015 získal The Saturn Awards a byl nominován na Critics Choice Awards.

Své dramatické schopnosti Chris Pratt předvedl ve filmech, jako jsou Sedm statečných a Pasažéři. Za výkon v Pasažérech byl v roce 2017 nominován na The Saturn Awards v kategorii Nejlepší herec. Nominace na Critics Choice Awards se dočkal i za Jurský park, a to coby nejlepší herec v akčním filmu.

Ve vedlejších rolích se Chris Pratt objevil ve snímcích Co ty jsi za číslo?, Noc je ještě mladá, Zásnuby na dobu neurčitou nebo Válka nevěst.

Pozornost veřejnosti Chris Pratt upoutal i fyzickou proměnou, kdy prošel výrazným hubnutím a kondičním tréninkem, aby se připravil na akční role. Jeho šarm a charisma na plátně si získaly přízeň diváků a učinily z něj oblíbenou hollywoodskou hvězdu.

Kromě své herecké kariéry je Chris Pratt také zastáncem různých charitativních cílů, včetně ochrany životního prostředí a podpory vojenských veteránů. Je vášnivým outdoorovým nadšencem, rád se věnuje aktivitám, jako je lov, rybaření a pobyt v přírodě.

V letech 2009 až 2018 byla manželkou Chrise Pratta herečka Anna Faris. V roce 2019 se oženil se spisovatelkou Katherinou Schwarzenegger, dcerou herce a bývalého guvernéra Kalifornie Arnolda Schwarzeneggera.

 

Další Herci

zobrazit profil Barbora Munzarová
Barbora Munzarová
zobrazit profil Daniela Kolářová
Daniela Kolářová
zobrazit profil Jitka Kocurová
Jitka Kocurová
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi
zobrazit profil Filip Březina
Filip Březina
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Dalibor Buš
Dalibor Buš