Chukwudi Iwuji

Chukwudi Iwuji

Datum narození: 15. 10. 1975
Místo narození: Nigérie
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Chukwudi Iwuji se zapojil do slavného filmového vesmíru Marvelu ve sci-fi Strážci Galaxie Vol. 3 jako šílený vědec zvaný Vrchní či Nejvyšší Evolucionář.

Když bylo Chukwudimu Iwujimu 10 let, tak se jeho rodina nigerijských diplomatů přestěhovala do Etiopie. Dva roky nato jej poslali do internátní školy v Anglii. V letech 1987 až 1993 studoval Caterham School v hrabství Surrey. Byl zvolen předsedou, a to jako první černošský student v historii tohoto zařízení.

Poté Chukwudi Iwuji navštěvoval Yaleovu univerzitu a v roce 1997 získal bakalářský titul z ekonomie. V roce 2000 absolvoval Professional Theatre Training Program (PTTP) na The University of Wisconsin-Milwaukee. Poté se přestěhoval zpět do Velké Británie.

Svou kariéru v mainstreamovém Hollywoodu Chukwudi Iwuji začal v roce 2022 jako Clemson Murn/Ik Nobe Lok v seriálu HBO Max Peacemaker. Proslavil se díky spolupráci s Jamesem Gunnem. A stal se přidruženým umělcem Královské shakespearovské společnosti.

Chukwudi Iwuji se zapojil do filmového vesmíru Marvelu ve sci-fi Strážci Galaxie Vol. 3 (2023) jako šílený vědec známý jako Vrchní či Nejvyšší Evolucionář.

Nigerijsko-britský herec Chukwudi Iwuji se oženil s americkou herečkou a zpěvačkou Angelou Travino.

 

Další Herci

zobrazit profil Nikki Amuka-Bird
Nikki Amuka-Bird
zobrazit profil Roman Luknár
Roman Luknár
zobrazit profil Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
zobrazit profil Tovah Feldshuh
Tovah Feldshuh
zobrazit profil Lukáš Hlavica
Lukáš Hlavica
zobrazit profil Filip Čáp
Filip Čáp
zobrazit profil Oldřich Vlach
Oldřich Vlach
zobrazit profil Kristína Svarinská
Kristína Svarinská