Rupert Grint

Datum narození: 24. 8. 1988
Místo narození: Harlow, Velká Británie
Výška: 173 cm
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Rupert Grint se proslavil coby Ron Weasley ze série o Harrym Potterovi. Na filmovém plátně ztvárnil několik hlavních rolí.

S herectvím Rubert Grint začal na školních představeních. Jeho první filmvou rolí byl Ron Weasley ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Rona hrál od roku 2001 do roku 2011, tedy v celé osmidílné sérii o Harrym Potterovi.

Již roku 2002 byl Rupert Grint obsazen do jedné z hlavních rolí v komedii Thunderpants. Ústřední postavu ztvárnil v romantické tragikomedii Lekce řízení (Driving lessons) z roku 2002, v thrilleru Cherrybomb (2010), v akčním dramatu Instruments of Darkness (2014) nebo v komedii Moonwalkers (2015).

Na divadelních prknech Rupert Grint debutoval v roce 2013 ve hře Mojo v Harold Pinter Theatre. Byl výkonným producentem a hrál v televizním seriálu Snatch a také v psychologickém seriálu Apple TV+ Servant.

V hororovém mysteriózním thrilleru Někdo klepe na dveře (Knock at the Cabin), natočeném podle knižní předlohy amerického spisovatele Paula Tremblayeho, Rupert Grint ztvárnil Redmonda, jednoho z vetřelců, kteří drží rukojmí v chatě uprostřed lesů. Film byl na AppleTV Plus uveden v únoru 2023.

Rupert Grint je nejstarší z pěti sourozenců. Má bratra Jamese a sestry Georginu, Samanthu a Charlotte. Roku 2011 se jeho partnerkou stala herečka Georgia Groome. V květnu 2020 se jim narodila dcera Wednesday.

 

Další Herci

zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková
zobrazit profil Olga Želenská
Olga Želenská
zobrazit profil Charlize Theron
Charlize Theron
zobrazit profil Vojtěch Dyk
Vojtěch Dyk
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček
zobrazit profil Anna-Marie Valentová
Anna-Marie Valentová
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil