Ray Stevenson

Ray Stevenson

Datum narození: 24. 5. 1964
Datum úmrtí: 21. 5. 2023
Místo narození: Lisburn, Velká Británie
Výška: 191 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Ray Stevenson byl v roce 2013 nominován na The Saturn Awards za Dexter, a to v kategorii Nejlepší hostující umělec v televizi.

Navštěvoval vysokou školu Bath Lane v designérském kurzu, poté divadelní školu Bristol Old Vic, kterou Ray Stevenson absolvoval ve 29 letech. Stát se hercem se údajně rozhodl poté, co viděl Johna Malkoviche v divadelní hře v londýnském West Endu.

RAY STEVENSON BYL NA FESTIVALU V PRAZE

Na filmovém plátně Ray Stevenson debutoval rovnou jednou z klíčových postav v dramatu Some Kind of Life z roku 1995. To již měl za sebou několik rolí v televizních snímcích a epizodních v seriálech.

Tita Pulla si zahrál v televizním seriálu BBC/HBO Řím (2005 až 2007). Ray Stevenson si hrál v komiksech společnosti Marvel, ve filmu Punisher: Válečná zóna (2008), Super Hero Squad Show a Volstagga v Marvel Cinematic Universe (2011 až 2017).

Mezi další filmy Raye Stevensona patří Zabít Ira (2011), kde ztvárnil mafiána Dannyho Greena, Tři mušketýři (2011) a RRR (2022), kde zpodobnil padoucha guvernéra Scotta.

Výraznými postavami Raye Stevensona byl ukrajinský mafián Isaak Sirko v sedmé sérii seriálu Dexter, za ni byl nominován na The Saturn Awards, a to v kategorii Nejlepší hostující umělec v televizi.

Dále si Ray Stevenson zahrál Černovouse ve třetí a čtvrté sérii seriálu Black Sails. Svůj hlas propůjčil mj. mandalorianskému válečníkovi Garu Saxonovi ve Star Wars Rebels a Star Wars: The Clone Wars.

Baylana Skollu ztvárnil v sci-fi dobrodružném seriálu společnosti Netflix Plus Ahsoka, který měl premiéru v roce 2023, jen něco málo přes tři měsíce po smrti Raye Stevensona. Obsahuje věnování jeho osobě.

O RAYI STEVENSONOVI ČTĚTE ZDE>>

Manželkou Raye Stevensona byla herečka Ruth Gemmell.

Ray Stevenson zemřel 21. května 2023 v italském městečku Lacco Ameno na ostrov Ischia, čtyři dny před svými 59. narozeninami. Příčina smrti nebyla zveřejněna, ale údajně byl hospitalizován během natáčení filmu Cassino in Ischia. Jeho roli převzal Dominic Purcell.

 

Další Herci

zobrazit profil Jakub  Wehrenberg
Jakub Wehrenberg
zobrazit profil Pavla  Beretová
Pavla Beretová
zobrazit profil Klára Oltová
Klára Oltová
zobrazit profil Owen Wilson
Owen Wilson
zobrazit profil Charlotte Doubravová
Charlotte Doubravová
zobrazit profil Ashley Park
Ashley Park
zobrazit profil Miloň Čepelka
Miloň Čepelka
zobrazit profil Jiří Krampol
Jiří Krampol