Diana Lee Inosanto

Diana Lee Inosanto

Datum narození: 29. 5. 1966
Místo narození: Torrance, Kalifornie, USA
Výška: 163 cm
Profese: herečka, režisérka, kaskadérka, bojovnice, spisovatelka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Diana Lee Inosanto se kromě hraní proslavila zejména jako bojovnice, režisérka a spisovatelka. Napsala knihu pro děti The Curious Mind of Sebastian.

Na filmovém plátně Diana Lee Inosanto debutovala jednou z menších postav v akčním dramatu Barb Wire z roku 1996. V něm hlavní roli hrála Pamela Anderson.

Filmografie Diany Lee Inosanto zahrnuje mj. role ve snímcích The Hunted (2003), The Sensei (2008) či Dragons of Camelot (2014).

V roce 2008 Diana Lee Inosanto režírovala dokument The Sensei. Napsala dětskou knihu The Curious Mind of Sebastian (2020).

Ve sci-fi dobrodružném seriálu společnosti Netflix Plus Ahsoka, který měl premiéru v srpnu 2023, Diana Lee Inosanto ztvárnila Morganu Elsbeth, jež patří k Dathomirským čarodějnicím.

Má za sebou bohaté zkušenosti v oblasti bojových umění, včetně Jeet Kune Do, filipínských bojových umění (Kali) a různých dalších bojových disciplín. Diana Lee Inosanto pracovala také jako kaskadérka, což využila i v několika akčních filmech a televizních pořadech.

Je známá coby propagátorka bojových umění, zejména mezi ženami a dětmi. Diana Lee Inosanto vedla řadu seminářů a workshopů o sebeobraně a posilování v oblasti bojových umění.

Diana Lee Inosanto je dcerou známého bojového umělce a herce Dana Inosanta, který byl blízkým přítelem a tréninkovým partnerem Bruce Leeho.

V roce 1995 si Diana Lee Inosanto vzala herce Rona Balickiho, s níž má dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Justin H. Min
Justin H. Min
zobrazit profil Vladimír  Černohorský
Vladimír Černohorský
zobrazit profil Lenka Krobotová
Lenka Krobotová
zobrazit profil Lukáš Duy Anh Tran
Lukáš Duy Anh Tran
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická
zobrazit profil Vojtěch Machuta
Vojtěch Machuta
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller