Michelle Pfeiffer

Datum narození: 29. 4. 1958
Místo narození: Santa Ana, Kalifornie, USA
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Michelle Pfeiffer, držitelka Zlatého glóbu a Ceny BAFTA za Nebezpečné známosti, se jako nejkrásnější žena světa dostala na titulní stranu časopisu People.

K herectví se Michelle Pfeiffer, celým jménem Michelle Marie Pfeiffer, dostala díky soutěži krásy. Začínala malými rolemi, první hlavní přišla ve filmu Pomáda 2 (1982), který však naprosto propadl. Díky příznivým kritikám na její výkon přišly další role.

MICHELLE PFEIFFER A PROSTITUTKY

Pfeiffer byla favoritkou na Oscara

S Alem Pacinem si Michelle Pfeiffer zahrála v thrilleru Zjizvená tvář, s Jackem Nicholsonem, Cher a Susan Sarandon v hororové komedii Čarodějky z Eastwicku, s Glenn Close, Johnem Malkovichem či Keanu Reevesem v romantickém dramatu Nebezpečné známosti.

Za výkon v tomto filmu získala roku 1989 Cenu BAFTA v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. Tentýž rok se stala držitelkou svého prvního Zlatého globa (nejlepší herečka) za snímek Báječní Bakerovi hoši. Byla i jasnou favoritkou na Oscara, ale cenu nakonec získala Jessica Tandy za roli ve filmu Řidič slečny Daisy.

Nominována na Zlatý globus Michelle Pfeiffer byla také za role v thrilleru Ruský dům, ve filmu Frankie a Johnny, v dramatu Pole lásky, ve filmu Martina Scorseseho Věk nevinnosti. Poté hrála v dalších desítkách filmů, např. Vlk, Batman se vrací, Nebezpečné myšlenky, Intimní detaily, Ztraceni v moři, Druhá šance, Chéri či Mafiánovi.

Nejlépe oblékaná hollywoodská herečka

Herečka Michelle Pfeiffer se jako nejkrásnější žena světa opakovaně dostala na titulní stranu prestižního časopisu People. Mohla se také pyšnit titulem nejlépe oblékané hollywoodská herečky.

O MICHELLE PFEIFFER ČTETE ZDE>>

Pochází ze čtyř dětí. Její mladší sestry Dedee a Lori se také daly na herectví. Ve svých 22 letech se okouzlující Michelle Pfeiffer provdala za herce a režiséra Petera Hortona. Po sedmiletém manželství se roku 1988 rozvedli.

V roce 1993 si Michelle Pfeiffer vzala televizního producenta a scenáristu Davida E. Kelleyho. Společně mají dvě děti - adoptovanou dceru Claudii a biologického syna Johna.

Kromě manželů byli partnery Michelle Pfeiffer mj. herci Fisher Stevens, John Malkovich, Michael Keaton nebo Val Kilmer.

 

Další Herci

zobrazit profil Milena Dvorská
Milena Dvorská
zobrazit profil Yvetta Blanarovičová
Yvetta Blanarovičová
zobrazit profil Barbora Hrzánová
Barbora Hrzánová
zobrazit profil Petra Navrátilová
Petra Navrátilová
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Tereza Kostková
Tereza Kostková
zobrazit profil Eva Nosálková-Leinweberová
Eva Nosálková-Leinweberová
zobrazit profil Anna Fialová
Anna Fialová