Harris Dickinson

Harris Dickinson

Datum narození: 24. 6. 1996
Místo narození:  East London, Velká Británie
Profese: herec, scenárista, režisér
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Harris Dickinson byl v roce 2022 nominován na BAFTA Rising Star Award (British Academy of Film and Television Arts coby vycházející hvězda). Již dříve měl nakročeno na několik cen.

Svou úspěšnou hereckou kariéru Harris Dickinson zahájil v dramatu Plážoví povaleči (Beach Rats) z roku 2017 a mohl se radovat z nominace na Independent Spirit Award za nejlepší mužskou hlavní roli, kterou ovšem neproměnil. Snímek měl premiéru na filmovém festivalu Sundance.

Již rok nato Harris Dickinson ztvárnil jednu z klíčových postav v dramatu Pohledy z Londýna (Postcards from London) režiséra a scenáristy Stevena McLeana.

S hvězdami Angelinou Jolie či Michelle Pfeiffer si Harris Dickinson zahrál v americko-britské dobrodružné fantasy Královna všeho zlého (Maleficent: Mistress of Evil) z rok 2019.

Za vedlejší roli v dramatu County Lines byl Harris Dickinson nominován na British Independent Film Awards (BIFA). Jednu z vedlejších postav ztvárnil také v akčňáku Kingsman: První mise (The King's Man) z roku 2021.

Úspěšný byl pro Harrise Dickinsona i následující rok, kdy se na filmovém plátně předvedl hned ve čtyřech snímcích. Jedním z nich bylo drama Kde zpívají raci (Where the Crawdads Sing) z produkce Sony Pictures, které mělo premiéru v červenci 2022. Ztvárnil v něm Chaseho Andrewsw, bývalého slavného fotbalistu, dědice úspěšné prodejny automobilů, jenž byl nalezen mrtvý v bažinách.

Coby režisér a scenárista Harris Dickinson debutoval krátkometrážním dramatem z roku 2021 s názvem 2003.

 

Další Herci

zobrazit profil Klára Cibulková
Klára Cibulková
zobrazit profil Daniel Krejčík
Daniel Krejčík
zobrazit profil Jana Drbohlavová
Jana Drbohlavová
zobrazit profil Dušan Sitek
Dušan Sitek
zobrazit profil Cliff Curtis
Cliff Curtis
zobrazit profil Edward Redmayne
Edward Redmayne
zobrazit profil Natalia Portman
Natalia Portman