Daisy Edgar-Jones

Daisy Edgar-Jones

Datum narození: 24. 5. 1998
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Daisy Edgar-Jones byla na Zlaté glóby nominována v roce 2021 za hlavní roli v seriálu Normální lidi a v roce 2023 za vedlejší v minisérii Ve jménu nebes.

Studovala herectví v Národním divadle pro mládež. V 17 letech Daisy Edgar-Jones získala svou první roli v britském komediálním dramatu stanice ITV Šest v tom (Cold Feet). Premiéra se uskutečnila v roce 1997. Dále pak v seriálech Gentleman Jack a Válka světů (War of the Worlds).

Na filmovém plátně Daisy Edgar-Jones debutovala jednou z vedlejších rolí v britském dramatu Pond Life (2018).

Na Zlaté glóby byla Daisy Edgar-Jones v roce 2021 nominována za ztvárnění Marianne v dramaticko-romantickém seriálu Normální lidi (Normal People) a v roce 2023 za vedlejší v mysteriózní krimi minisérii Ve jménu nebes (Under the Banner of Heaven).

Výkon v Normálních lidech Daisy Edgar-Jones vynesl také nominaci na AACTA International Awards v kategorii Nejlepší herečka v seriálu a na Critics Choice Awards v kategorii Nejlepší herečka v limitované sérii nebo TV filmu.

V mysteriózním dramatu z produkce společnosti Sony Pictures Kde zpívají raci (Where the Crawdads Sing) z roku 2022 Daisy Edgar-Jones ztvárnila hlavní roli, opuštěnou dívku Catherine „Kyu“ Clark. Snímek byl natočen na motivy knihy Deliy Owens.

Dále si Daisy Edgar-Jones zahrála v hororové komedii Fresh (2022) a klíčovou roli dostala v dobrodružném thrilleru Twisters (2024).

 

 

Další Herci

zobrazit profil Ivan Romančík
Ivan Romančík
zobrazit profil Anna  Bendová
Anna Bendová
zobrazit profil Tomáš Karger
Tomáš Karger
zobrazit profil Roger Moore
Roger Moore
zobrazit profil Robert Sheehan
Robert Sheehan
zobrazit profil Zuzana Porubjaková
Zuzana Porubjaková
zobrazit profil Vlasta Chramostová
Vlasta Chramostová