Al Pacino

Datum narození: 25. 4. 1950
Místo narození: New York, USA
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Al Pacino, typický přestavitel antihrdinů, obdržel Oscara za roli zahořklého slepého plukovníka ve výslužbě Franka Sladea v dramatu Vůně ženy.

Mezinárodní popularitu a nominaci na Oscara v roce 1973 Alu Pacinovi vynesla úloha Michaela Corleoneho, nejmladšího syna ctihodného a obávaného Dona Corleoneho (Marlon Brando), v mafiánské rodinné sáze podle románu Maria Puza Kmotr. Mocenský vzestup tohoto hrdiny, z něhož se stane ještě vlivnější a krutější vládce rodinného klanu, líčí další dvě pokračování Kmotr II (nominace na Oscara 1975) a Kmotr III.

AL PACINO SI VYDĚLÁVAL PROSTITUCÍ

S divadlem Al Pacino začal roku 1963

Svoji kariéru Al Pacino zahájil však mnohem dříve, a to v roce 1963, kdy začal působit na divadelních prknech. Je držitelem ceny Obie i Tony. Hrál na Broadwayi i v dalších divadlech, jako  je Lincoln Center.

Al Pacino zahraje cokoliv. Důkazem toho jsou role jako nervově labilní tulák Lion z filmu Strašák, nekonvenční newyorský policista Frank Serpico odhalující korupční přestupky svých kolegů v kriminálním dramatu Serpico nebo bisexuální zloděj Sonny, jemuž se vymkne z rukou plán přepadení brooklynské banky v kriminálním dramatu Psí odpoledne.

Za Vůni ženy dostal Oscara i Zlatý glóbus

Po sedmi oscarových nominacích se Al Pacino zlaté sošky dočkal v roce 1993 za roli zahořklého slepého plukovníka ve výslužbě Franka Sladea v dramatu Vůně ženy. Za svůj výkon v tomto snímku dostal druhý Zlatý glóbus (první odbžel v roce 1973 za již zníměný film Serpico).

Další Zlaté glóby Al Pacino získal za hlavní role ve fantasy Andělé v Americe (2003) a v životopisném dramatu Doktor Smrt (2010).

V novém tisíciletí se Al Pacino blýskl ve filmu Insomnie, kde si zahrál veterána losangelské policie, v thrilleru o CIA TestColinem Farrellem, v adaptaci klasické divadelní hry Williama Shakespeara Kupec benátský, v dramatu Maximální limit, v tragikomedii Pokoření, v krimi Šibenice nebo v životopisném snímku Irčan.

O AL PACINOVI ČTĚTE ZDE>>

Al Pacino je starý mládenec

Za celoživotní dílo byl Al Pacino vyznamenán zvláštním Zlatým lvem na MFF v Benátkách 1994 a také na MFF v San Sebastianu 1996.

Al Pacino se nikdy neoženil. Pouze určitý čas žil s některými kolegyněmi (Marthe Keller, Jill Clayburgh, Tuesday Weld, Kathleen Quinlan či Diane Keaton). Ze vztahu s herečkou Penelope Ann Miller má dceru Julii. Dále byla jeho partnerkou bývalá módní reportérka Lyndall Hobbs nebo herečka Beverly D'Angelo, která mu koncem ledna 2001 porodila dvojčata.

 

 

Články o celebritě

Al Pacino (83) a o téměř 54 let mladší bývalka se dohodli na alimentech: Částka za alimenty poroste! Al Pacino (83) a o téměř 54 let mladší bývalka se dohodli na alimentech: Částka za alimenty poroste! Slavný hollywoodský herec Al Pacino (83) se stal ve svých 83 letech čtyřnásobným otcem... a přijde h... číst článek
Al Pacino se rozešel s Noor: Jen 3 měsíce po narození miminka! Al Pacino se rozešel s Noor: Jen 3 měsíce po narození miminka! Tenhle vztah neměl dlouhého trvání. Filmový veterán Al Pacino (83, Kmotr) s přítelkyní Noor Alfallah... číst článek
Travolta Gump a Jackman jako Bond? Tihle slavní odmítli ikonické role Travolta Gump a Jackman jako Bond? Tihle slavní odmítli ikonické role Nemálo herců udělalo v kariéře chybu při neuváženém odmítnutí role! Mohli se stát ještě slavnějšími,... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Olivia Colman
Olivia Colman
zobrazit profil Robert  Englund
Robert Englund
zobrazit profil Tereza Vítů
Tereza Vítů
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Sienna Miller
Sienna Miller