Oldřich Kaiser

Datum narození: 16. 5. 1955
Místo narození: Liberec
Profese: herec, dabér
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Oldřich Kaiser ztvárnil řadu rolí. Jeho komediální výstupy vždy doprovázely hlasité výbuchy smíchu. Tóninu humoru často dirigoval s kolegou Jiřím Lábusem.

Herectví Oldřich Kaiser vystudoval na brněnské konzervatoři a na pražské DAMU. Do roku 1985 působil v Divadle na Vinohradech. Sedm sezón života strávil v Národním divadle. V Divadle bez zábradlí se objevil v inscenacích Byl to pták, Hráči nebo Romeo a Júlie po třiceti letech. Jiřího Lábuse potkal v pražské Ypsilonce.

OLDŘICH KAISER A JEHO PROKLETÍ

Kaiser vytvořil duo s Lábusem

Společně si komediální kolegové Oldřich Kaiser a Jiří Lábus zahráli i v několika filmech. Středobodem jejich slávy byla ale televize a rozhlas. V pořadech Možná přijde i kouzelník nebo Ruská ruleta dostávali do kolen i ty nejtvrdší bručouny. V rádiu pořádali Besedy u umakartového stolu anebo Hovory o ničem a více než osmsetkrát předvedli Tlučchořovic rodinku.

Na stříbrné plátno ho přilepil Karel Kachyňa snímkem Láska v roce 1973. Oldřich Kaiser si zahrál i ve válečném Tmavomodrém světě, v Odcházení Václava Havla nebo v hříšných komediích Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel. Malou roli si střihl v pohádkovém filmu Kuky se vrací Zdeňka a Jana Svěrákových.

Kaiser má tři České lvy

Za role ve Vendetě, v Poutech a v Obsluhoval jsem anglického krále Jiřího Menzela byl Oldřich Kaiser nominován na Českého lva. Na dalšího byl nominován spolu s Jiřím Lábusem za film Klauni.

Za vedlejší roli v životopisném dramatu Julia Ševčíka Masaryk Oldřich Kaiser dostal Českého lva 2017, ve stejné kategorii uspěl také rok poté, a to za svůj výkon ve filmu Po strništi bos. Dalšího získal za ztvárnění též vedlejší postavy v komedii Muž se zaječíma ušima (2021).

Na sošku krále zvířat byl Oldřich Kaiser nominován za ztvárnění vedlejší role v životopisném snímku Poslední závod (2022). 

O OLDŘICHU KAISEROVI ČTĚTE ZDE>>

Vášní Oldřicha Kaisera vždy bylo cestování. Je po něm pojmenován i jeden druh střevlíka.

Oldřich Kaiser se ženil dvakrát

V roce 1980 se Oldřich Kaiser oženil s herečkou Naďou Konvalinkovou, s níž má dceru Karolínu. Rozvedli se po 25 letech. Kaiserův génius totiž často vyžadoval laudánum v podobě alkoholu. Několikrát se z něj i léčil. Ještě častěji kvůli němu přišel o práci.

Po rozvodu bylo po boku Oldřicha Kaisera viděno několik žen. Mezi nimi programová ředitelka a televizní analytička Eva Vrtíšková. Jeho někdejší avantýry se údajně týkaly i hereček jako Olga Schoberová či Chantal Poullain. Posléze se na veřejnosti začal objevovat s písničkářkou Dášou Vokatou. Vzali se tajně ve Vídni roku 2020.

 

Články o celebritě

Žhavé novinky u Konvalinkové s Kaiserem: Romantika jako hrom! Žhavé novinky u Konvalinkové s Kaiserem: Romantika jako hrom! Oblíbená herečka chrlí jedno překvapení za druhým! Chvíli poté, co se podělila o svůj pikantní moder... číst článek
Premiéra dokumentu o Havlovi: Průsvitná a rozjetá Frejová a Uzlinka z Pelíšků! Premiéra dokumentu o Havlovi: Průsvitná a rozjetá Frejová a Uzlinka z Pelíšků! Včerejší premiéru filmu Tady Havel, slyšíme se?  v pražské Lucerně si nenechalo ujít mnoho slavných ... číst článek
Slavnostní premiéra Tady Havel, slyšíte mě?: Červený koberec plný hvězd! Proč nepřišla Dáša? Slavnostní premiéra Tady Havel, slyšíte mě?: Červený koberec plný hvězd! Proč nepřišla Dáša? Pražské kino Lucerna v pátek večer patřilo slavnostní premiéře filmu Tady Havel, slyšíte mě? A tuto ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jan František Uher
Jan František Uher
zobrazit profil Lenka Kořínková
Lenka Kořínková
zobrazit profil Vlastina Svátková
Vlastina Svátková
zobrazit profil Miroslava Šafránková
Miroslava Šafránková
zobrazit profil Sean Connery
Sean Connery
zobrazit profil Jana Synková
Jana Synková
zobrazit profil Sandra Pogodová
Sandra Pogodová