Jaroslava Hanušová

Datum narození: 25. 2. 1949
Datum úmrtí: 22. 2. 2016
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Jaroslava Hanušová kvůli cukrovce přišla o obě nohy. Diváci ji znali zejména jako Jaruš, fiktivní manželku Jiřího Lábuse z TV show Možná přijde i kouzelník.

"Maminka zkolabovala v sobotu a byla hospitalizována ve Vinohradské nemocnici. Dnes dopoledne podlehla selhání organismu," řekla Blesku v pondělí 22. února 2016 její dcera Klára Hanušová. Před smrtí byla legendární Jaruš upoutána na invalidní vozík. Kvůli silné cukrovce jí lékaři museli amputovat obě dolní končetiny. Smrt nastala díky selhání celého organismu, a to jen tři dny před jejímy 67. narozeninami.

KOUZELNÍK NEPŘIŠEL, JARUŠ ZEMŘELA

Bývalá učitelka z mateřské školky Jaroslava Hanušová o herecké dráze snila od dětství - hrála v dětském souboru. Nakonec ale vykročila jiným směrem (kromě práce s dětmi také tři roky studovala práva).

Hanušová v Slunce, seno, erotika

Když bylo Jaroslavě Hanušové 32 let, oslovil ji bývalý spolužák Jiří Lábus a nabídl jí roli v komedii o tom, jak se dá ukrást Karlštejn Velká sázka o malé pivo. Ostatně s Jiřím Lábusem se pojí i start její popularity a kariéry komediální herečky v oblíbeném televiznímu pořadu Možná přijde i kouzelník.

Vlohy Jaroslavy Hanušové nemohl přehlédnout režisér Zdeněk Troška, takže se objevila (mimo jiné) v jeho komedii Slunce, seno, erotika. Její herecký talent ale zazářil i ve vážných snímcích, připomeňme sadistickou vychovatelku v dramatu Requiem pro panenku režiséra Filipa Renče.

Žal utápěla v alkoholu

Zahrála si i v řadě seriálů. Jmenujme např. Život na zámku či Náměstíčko, které točil její tehdejší manžel, režisér Jaroslav Hanuš. Jaroslava Hanušová s ním vychovala syna Jaroslava a dcery Barboru a Kláru; poslední jmenovaná je rovněž herečkou.

Poté, co manžel Jaroslavu Hanušovou opustil, utápěla svůj žal v alkoholu a to její slibnou kariéru de facto ukončilo.

Hereččina bota se vydražila za 120 tisíc

V důchodovém věku potkalo Jaroslavu Hanušovou neštěstí. Kvůli silné cukrovce musela podstoupit amputaci obou dolních končetin.

I v těžké situaci Jaroslav Hanušová osvědčila svoje komediální založení. S jejím souhlasem pro ni získávali kamarádi Petr Čtvrtníček  a Jiří Lábus podporu prostřednictvím černého humoru (např. zorganizovali recesistickou dražbu její boty, která vynesla 120 000 korun). Sklidili za to od části veřejnosti odsouzení a kritiku.

Herčina dcera mezi kritiky nepatřila, právě naopak. „Snad to bude stačit na invalidní vozík pro maminku. Díky všem a samozřejmě Lábusovi se Čtvrtníčkem,“ reagovala v prosinci 2013 Klára Hanušová.

O JAROSLAVĚ HANUŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

 

Články o celebritě

7 let od smrti „Jaruš“ (†66) z Kouzelníka: Amputace nohou, squat a soudy! 7 let od smrti „Jaruš“ (†66) z Kouzelníka: Amputace nohou, squat a soudy! Je to už sedm let, co naposledy vydechla herečka Jaroslava Hanušová (†66) alias Jaruš z Možná přijde... číst článek
Režisér Života na zámku Hanuš (†70): Pohřbili ho pod oknem chaty! Režisér Života na zámku Hanuš (†70): Pohřbili ho pod oknem chaty! Až 5 měsíců po smrti našel Jaroslav Hanuš (†70) konečně definitivní klid. Vdova Klára Gočárová (60) ... číst článek
Smutná bilance roku 2021: Opustily nás hvězdy filmového i hudebního nebe Smutná bilance roku 2021: Opustily nás hvězdy filmového i hudebního nebe Rok 2021 byl smutný. Nejenom kvůli pokračující pandemii způsobené virem covid-19, ale i kvůli množst... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Naomi Watts
Naomi Watts
zobrazit profil John Leguizamo
John Leguizamo
zobrazit profil Matt  Czuchry
Matt Czuchry
zobrazit profil Zuzana Stivínová
Zuzana Stivínová
zobrazit profil Shannen Doherty
Shannen Doherty
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická
zobrazit profil Sára Korbelová
Sára Korbelová
zobrazit profil Jamie Belman
Jamie Belman