Jiří Korn

Datum narození: 17. 5. 1949
Místo narození: Praha
Výška: 176 cm
Profese: zpěvák, herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jiří Korn je český muzikálový a popový zpěvák, kytarista, baskytarista, tanečník, moderátor a herec. Hraje také kulečník na celostátní úrovni.

Jiří Korn začínal jako jeden z buřičů kapely Rebels, s níž nazpíval svůj první hit Šípková Růženka. Pořídil si vlastní uměleckou agenturu, parfém i likér. Vlastní má i děti. Bývalá modelka Kateřina Kornová s ním vychovala syna Filipa a dceru Kristýnu.

JIŘÍ KORN - ROZHOVOR NEJEN O ŽENÁCH 

Umělecké nadání mají i jeho sourozenci

Jiří Korn je jeden ze čtyř nadaných sourozenců. Bratr Miroslav je taneční mistr. Tančí i sestra Tamara a Yvetta je herečka. Jako zpěvák a kytarista působil v kapelách už během studia Střední všeobecné vzdělávací školy. Úspěch přišel už s Rebely. Po nich byl rok s Petrem Jandou v Olympicu, kterému údajně Jiří Korn přebral holku.

Jako sólista vydal Jiří Korn přes dvacet alb. Nakažlivé melodie oživil svým hlasem v Yvettě, v Hotelu Ritz nebo s Vilémem Čokem v hitu Karel nese asi čaj. S Robinsonem vyhrál festival Grand Prix v Paříži. Často vystupoval s pěveckou divou Helenou Vondráčkovou. S Oldřichem Kaiserem a Jiřím Lábusem účinkoval v zábavném pořadu Možná přijde i kouzelník. Do světa se vydal v pohádce Honza málem králem. Zahrál si v historickém dramatu Bathory nebo v komedii 2 bobule.

Exceluje v řadě muzikálů

Jiří Korn také předvádí nenapodobitelné výkony v muzikálech. V temném Draculovi ztvárnil šaška, sluhu i profesora. Drsného pistolníka Hoga Foga předvedl v Limonádovém Joeovi. Za Bídníky získal divadelní Cenu Thálie. Za celoživotní mistrovství v oboru muzikál ji získal v březnu 2018.

V roce 2004 Jiří Korn vydal první album své nové vokální skupiny 4TET. Nebeské vokály s ním zazpívali Jiří Škorpík, Dušan Kollár a David Uličník.

Jiří Korn rád a skvěle hraje kulečník, koulí také bowling, lyžuje a jezdí na kole. Vyhlášen je i svými extravagantními modely a vybraným vkusem pro módu.

O JIŘÍM KORNOVI ČTĚTE ZDE>>

První manželství Jiřího Korna s Hanou Kornovou se rozpadlo. Podobě dopadlo i to druhé s Kateřinou Kornovou. Na oblíbeném golfu se zamiloval do podnikatelky Renaty Cízlerové, kterou si po osmi letech vztahu vzal.  

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka
zobrazit profil Adam Mišík
Adam Mišík
zobrazit profil Markéta Mátlová
Markéta Mátlová
zobrazit profil Petr Sepéši
Petr Sepéši
zobrazit profil Celeste Buckingham
Celeste Buckingham
zobrazit profil Karel Plíhal
Karel Plíhal
zobrazit profil Jakub Smolík
Jakub Smolík