Dan Bárta

Datum narození: 14. 12. 1969
Profese: zpěvák
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Sází na kvalitu. A vyplácí se. Zpěvák a textař Dan Bárta získává diváky písněmi napěchovanými originalitou a barvyplnou energií. Prošel několika kapelami, objevil se i v muzikálu. Hudbou se podílel na filmových Snowboarďácích, Rafťácích nebo 3 sezónách v pekle. Baví ho fotografování. Fascinují ho vážky.

Absolvoval studium pro rentgenové laboranty. Mezitím vystupoval s rockovou kapelou Tom Sawyer. Úspěchu se dočkal Dan Bárta už se skupinou Alice, do které nastoupil začátkem devadesátých let. Vydal s ní tři alba. Koncertoval i s Die El.Elephant!? nebo se Sexy Dancers – jejich hit Slim Jim téměř zlidověl. Nyní zpívá s funkovými J.A.R a jazzovými Illustratosphere. Nahrál alba Entropicture, Retropicture Livě nebo Animage. Známé jsou jeho songy On my head, We all či Píseň Hraboše.

Na divadelních prknech se předvedl zpěvák Dan Bárta v muzikálech Jesus Christ Superstar a Evita. Zahrál si ve filmové Kytici a Výletu. Vlastní tucet sošek ankety Žebřík a téměř celou peruť hudebních Andělů – vyhrál jich devět.

Kromě hudby ho baví i fotografování vážek. Své snímky vystavoval v pražských i brněnských galeriích. V roce 2008 vydal publikaci Vážky České republiky. Pracoval na ní spolu s Alešem Dolným osm let. Sám ale tvrdí, že rád fotí i jiné věci.

Dan Bárta se veřejně se přiznal k užívání drog, se závislostí se ovšem popral. V roce 2002 zahodil hudební cenu Anděl do Vltavy, vzdoroval tak udělení ceny navzdory tomu, že v daném roce nevydal žádné album. 

Dlouhá léta žil Bárta s bývalou manželkou zpěváka Davida Kollera Alenou. Poté se do něj zamilovala spisovatelka a moderátorka Kateřina Procházková, se kterou má dceru Elišku. Jejich vztah ale nevydržel. Od roku 2009 randí Bárta s tiskovou mluvčí Alžbětou Plívovou.

 

 

Články o celebritě

Zpěvák Dan Bárta (53): Trojnásobný táta! Milá malá fungl nová Valentýna Zpěvák Dan Bárta (53): Trojnásobný táta! Milá malá fungl nová Valentýna Teprve před pár dny dala manželka Dana Bárty (53) Alžběta Plívová světu vědět novinku, že čeká další... číst článek
Podcast: „Nikdo mi nevěřil,“ o bolestech i radostech upřímně promlouvá Bára Basiková Podcast: „Nikdo mi nevěřil,“ o bolestech i radostech upřímně promlouvá Bára Basiková Z obrazovky poprvé zpívala ve svých 12 letech. Na vrcholu české popmusic je takřka 40 let. Ví, jak s... číst článek
Radosti celebrit s potomky: Rodí se nové umělecké klany?! Radosti celebrit s potomky: Rodí se nové umělecké klany?! Malé děti jedí chléb, velké pijí krev – tak zní jedno české přísloví, jehož pravdivost snad všichni ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Soňa Červená
Soňa Červená
zobrazit profil Vlastimil Třešňák
Vlastimil Třešňák
zobrazit profil Selena Gomez
Selena Gomez
zobrazit profil Barbora Piešová
Barbora Piešová
zobrazit profil Kamila Nývltová
Kamila Nývltová
zobrazit profil Tonya Graves
Tonya Graves
zobrazit profil Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková