Josef Rarach

Josef Rarach

Datum narození: 18. 8. 1982
Místo narození: Moskva, Rusko
Profese: maskér, herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Hollywoodský maskér, úspěšný Josef Rarach, na filmovém plátně debutoval v pohádce Řachanda aneb Co dáváš, to se ti vrátí, a to hned jednou z hlavních mužských rolí. V masce hejkala je k nepoznání.

V pohádce Řachanda aneb Co dáváš, to se ti vrátí, se maskér Josef Rarach objeví po boku krásné, avšak značně rozmazlené princezny Markétky, a to v podání herečky Denisy Pfauserové. Snímek režisérky Marty Ferencové je ojedinělý zvlášť svými dokonalými kostýmy, které jsou dílem již léta sehraného dua, uměleckých maskérů Vlada Taupeshe a Josefa Raracha. Dvojice je jak doma v Hollywoodu. „Žijeme v Praze, ale Vlad je z Rumunska a já jsem napůl Čech. Pracujeme spolu už sedmnáct let,“ prozradil Aha! Josef Rarach, který se v deníku pochlubil, co všechno v USA vytvořili. V pohádce si zahrál hejkala. A to není vše; v příběhu se představí i jako gnóm.

ZOMBIE JOSEFA RARACHA

V pohádce Řachanda se dvojice uměleckých maskérů mohla rozhodně „vyřádit“ zvlášť v kouzelném Černém lese, kde žijí podivné lesní bytosti. Jednu z nich si zahrála třeba Vilma Cibulková, která se proměnila v Paní lesa. Ten obývají nejrůznější trollové, hejkal, puci nebo také zelené dryády. „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády. Kromě úžasných masek a kostýmů je film hvězdně obsazen. Hraje v něm Bolek Polívka, Jan Hrušínský, Oldřich Kaiser, Jaromír Nosek, Jan Hrušínský, Petr Čtvrtníček, Ester Kočičková. A některé postavy nadabovali Jiří Lábus, Petr Rychlý nebo Ondřej Sokol.

 

Další Umělci

zobrazit profil Vladimír Franz
Vladimír Franz
zobrazit profil Zdenka Kratochvílová
Zdenka Kratochvílová
zobrazit profil Michal Ožibko
Michal Ožibko
zobrazit profil Naděžda Munzarová
Naděžda Munzarová
zobrazit profil Andrea Třeštiková
Andrea Třeštiková
zobrazit profil Natálie Otáhalová
Natálie Otáhalová
zobrazit profil Jovanka Skrčeská
Jovanka Skrčeská