Jan Tománek

Datum narození: 24. 9. 1971
Místo narození: Ústí nad Labem
Výška: 190 cm
Profese: tanečník, lektor, choreograf, porotce StarDance
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Tanečník a lektor Jan Tománek po trojí účasti v StarDance České televize přijal roku 2024 další nabídku předvést se v této velmi úspěšné show, znovu jako porotce.

Trenérství vystudoval na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Olomouci. Během své mnohaleté taneční kariéry Jan Tománek (narozen 1971) získal mj. třikrát titul vicemistra ČR v deseti tancích a titul mezinárodního mistra Kanady v deseti tancích.

JAN TOMÁNEK - NOVÁČKEM V POROTĚ

Jako trenér a choreograf byl Jan Tománek v roce 2000 vicemistrem Evropy v Latinských formacích. 

V roce 2006 se Jan Tománek jako profesionální tanečník zúčastnil prvního ročníku show České televize StarDance …když hvězdy tančí, kde se předvedl po boku moderátorky Jolany Voldánové. Skončili v pátém kole, kdy se jim nepovedla samba.

Rok nato Jan Tománek působil na TV Nova jako trenér a choreograf v pořadu Bailando, v němž měl na starosti Janu Paulovou se Zdeňkem Fialou.

Svoje mnohaleté taneční zkušenosti Jan Tománek zúročuje jako šéftrenér jednoho z nejúspěšnějších tanečních klubů v ČR DSP Kometa Brno a lektor reprezentativních kurzů pro veřejnost v Tanečním studiu Kometa.

Kromě toho se Jan Tománek začal podílet na projektu Kometa Stars, kde se po boku nejlepších českých tanečníků věnuje dance show, se kterými vystupují na významných akcích po celé ČR.

S Němcovou se Tománkovi nedařilo

V páté řadě StarDance v roce 2012 Jan Tománek vedl modelku Pavlínu Němcovou. Vypadli jako první.

V desáté jubilejní řadě této úspěšné show Jan Tománek přijal nabídku ČT usednout do poroty.

V roce 2023 se Jan Tománek rozhodl vrátit se na taneční parket. Jeho partnerkou se stala herečka Ivana Chýlková. Vypadli jako druzí. V roce 2024 se rozhodl vrátit se k porotcování.

O JANU TOMÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Tománek je ženatý a má dvě děti.

 

Další Umělci

zobrazit profil Ivan Kotmel
Ivan Kotmel
zobrazit profil Eva Štefková
Eva Štefková
zobrazit profil Vojtěch Kokeš
Vojtěch Kokeš
zobrazit profil Šimon Caban
Šimon Caban
zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková