Dominik Vodička

Datum narození: 3. 9. 1996
Místo narození: Hořovice
Profese: tanečník
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Tanečník Dominik Vodička, od roku 2017 sólista Pražského komorního baletu, přijal v roce 2023 již svou třetí nabídku České televize účastnit se soutěže StarDance ...když hvězdy tančí.

Absolvoval Taneční centrum Praha. Během studií Dominik Vodička působil ve školních souborech TCP Baby Balet Praha a Balet Praha Junior. Představil se např. v choreografiích Attily Egerháziho, Samuela Delvauxe či Kevina Durwaela. Pravidelně se účastnil Mezinárodních týdnů tance v Praze.

DOMINIK VODIČKA PO BOKU VERONIKY KUBAŘOVÉ

Na svém kontě má Dominik Vodička (narozen 1966) mj. čtyři tituly vicemistra v latinskoamerických a standardních tancích. V letech 2011 a 2016 se účastnil Mistrovství světa v latinskoamerických tancích.

Roku 2003 se Dominik Vodička stal členem Českého svazu tanečního sportu a roku 2013 též Národního týmu a centra mládeže sportovního tance.

V červenci 2017 Dominik Vodička coby stálý člen posílil Pražský komorní balet, kde jej diváci mohli vidět v choreografiích Svět Sedmikrásek, Prolínání Rekviem za nekonečno, Chvilka POEzie, Mysterium času, Černé zrcadlo, Z mého života, Holoubek nebo Po zarostlém chodníčku.

Vodička k vítězství dovedl dvě herečky

Na jaře 2019 Dominik Vodička přijal nabídku České televize účastnit se jubilejního desátého ročníku úspěšné a diváky oblíbené soutěže StarDance …když hvězdy tančí. S herečkou Veronikou Khek Kubařovou zvítězili.

V říjnu 2019 Dominik Vodička získal Cenu Thálie za roli Muže v Kytici, kterou pro Pražský komorní balet nastudoval choreograf Petr Zuska.

V roce 2021 se další partnerkou Dominika Vodičky ve StarDance stala zpěvačka Tereza Černochová. Vypadli v osmém kole.

Ani v roce 2023 Dominik Vodička neodmítl účast ve StarDance. Tentokrát mu vybrali Dariju Pavlovičovou, již dovedl k vítězství.

 

Články o celebritě

Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací? Kompletní obsazení 13. řady StarDance odhaleno! Kdo z profesionálních tanečníků se vrací? Nejprve Ćeská televize odhalila pětici ženkých hvězd StarDance, následně i pětici pánů. Nyní zbývá j... číst článek
Čistka ve StarDance pokračuje: Po Chlopčíkovi končí Zelinka! A mluví se o dalších jménech… Čistka ve StarDance pokračuje: Po Chlopčíkovi končí Zelinka! A mluví se o dalších jménech… Fanoušci ještě nestihli pobrat konec porotce Zdeňka Chlopčíka (67) a ve StarDance padají další hlavy... číst článek
Lucie Vondráčková: První hvězda nové řady StarDance! Lucie Vondráčková: První hvězda nové řady StarDance! Poslední StarDance se těšila rekordní sledovanosti, a tak není divu, že další ročník odstartuje už t... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Vladimír Renčín
Vladimír Renčín
zobrazit profil Anet Antošová
Anet Antošová
zobrazit profil Julie Svěcená
Julie Svěcená
zobrazit profil Blanka Matragi
Blanka Matragi
zobrazit profil Pavel Kožíšek
Pavel Kožíšek
zobrazit profil Géza Röhrig
Géza Röhrig
zobrazit profil Jiří Káš
Jiří Káš
zobrazit profil Hanno Brühl
Hanno Brühl