Jolana Voldánová

Datum narození: 12. 1. 1969
Místo narození: Pardubice
Profese: moderátorka

Související celebrity

Životopis

Jolana Voldánová osmnáct let moderovala Události České televize. V anketě TýTý čtyřikrát zvítězila v kategorii Osobnost TV zpravodajství.

Vystudovala gymnázium v rodných Pardubicích. Poté se Jolana Voldánová neúspěšně pokusila dostat na DAMU.

JOLANA VOLDÁNOVÁ COBY UKLÍZEČKA

Od prosince 1989 Jolana Voldánová pracovala v Československém rozhlase, v roce 1993 přešla do České televize. Zpočátku uváděla Denní zprávy a Večerník, později moderovala pořad 21

Z televize do rozhlasu a zase zpátky

Od roku 1995 diváci mohli Jolanu Voldánovou pravidelně vídat v Událostech, ze kterých oznámila svůj odchod přímo po svém posledním odvysílaném díle 16. 6. 2013. "Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků," řekl o ní generální ředitel České televize Petr Dvořák pro iDnes.cz. 

Po Událostech se Jolana Voldánová začala věnovat na Českém rozhlasu Pardubice talk show Rande s Jolanou, kde zpovídala zajímavé osobnosti se vztahem k regionu. V roce 2014 začala také pracovat jako moderátorka pro Český rozhlas Dvojka.

Ve Vyprávěj si zahrála sama sebe

Za svou kariéru Jolana Voldánová získala několik ocenění. V letech 1998 (pár dní před porodem syna), 2005, 2006 a 2010 zvítězila v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství. Získala také cenu Novinářská křepelka, která se uděluje novinářům do 33 let za významný žurnalistický počin.

Přestože se Jolaně Voldánové herectví vystudovalat nepodařilo, objevila se ve filmu Santiniho jazyk v roli hlasatelky a v seriálu Vyprávěj, kde si zahrála sama sebe. Účinkovala v první řadě soutěže StarDance. S tanečníkem Janem Tománkem vypadli ve čtvrtém kole.

V roce 2018 se Jolana Voldánová vrátila do televize v pořadu Otisky doby. V roce 2021 se stala mluvčí projektu Sčítání lidu. 

O JOLANĚ VOLDÁNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jolana Voldánová je vdaná za podnikatele Petra Císařovského. Pár má tři děti - dceru Terezu z prvního manželství Císařovského, syna Voldánové Vojtu a společnou dceru Kateřinu.

 

Články o celebritě

Moderátorka Jolana Voldánová (54) se chlubí miminkem! Stala se babičkou Moderátorka Jolana Voldánová (54) se chlubí miminkem! Stala se babičkou Dlouhá léta bývala tváří Událostí na České televizi. Teď má ale Jolana Voldánová (54) daleko lepší ž... číst článek
Kdo jsou tanečníci z nové řady StarDance: Ostřílení mistři i nováčkové! Ale všichni dají celebritám zabrat… Kdo jsou tanečníci z nové řady StarDance: Ostřílení mistři i nováčkové! Ale všichni dají celebritám zabrat… Společně se známými osobnostmi Česká televize uvedla také seznam deseti profesionálních tanečníků, k... číst článek
Jolana Voldánová oženila syna (24): Miminko je na cestě! Jolana Voldánová oženila syna (24): Miminko je na cestě! Jolana Voldánová (54) oznámila krásnou zprávu! Její syn Vojta (24) se oženil. A dokonce čeká své prv... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Tina Pletánková
Tina Pletánková
zobrazit profil Štěpánka Decastelo
Štěpánka Decastelo
zobrazit profil Miloš Frýba
Miloš Frýba
zobrazit profil Ilaria D'Amico
Ilaria D'Amico
zobrazit profil Ivan Vodochodský
Ivan Vodochodský
zobrazit profil Pavlína Danková
Pavlína Danková
zobrazit profil Stanislava Lekešová
Stanislava Lekešová