Iveta Toušlová

Iveta Toušlová

Datum narození: 2. 8. 1968
Místo narození: Vimperk
Profese: moderátorka, dramaturgyně
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Iveta Toušlová se prosadila jako spoluautorka, dramaturgyně a moderátorka pořadů Toulavá kamera či 13. komnata a také vztahem s ředitele ČT.

Původně vystudovala na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity český jazyk a historii. Po promoci odjela na dva roky do Bavorska, aby si zlepšila němčinu. Po návratu Iveta Toušlová působila v Českém rozhlase, jihočeském Deníku a v rádiu Faktor.

Iveta Toušlová moderovala i Události

V roce 1994 začala Iveta Toušlová pracovat pro Českou televizi jako externistka a o rok později se stala členkou Redakce zpravodajství. Moderovala také pořad Dobré ráno a účinkovala v hlavní zpravodajské relaci ČT Události, kde skončila v březnu 2012. Následně relaci tvrdě zkritizovala.

Poté se Iveta Toušlová věnovala vlastním pořadům. Je spoluautorkou, moderátorkou a dramaturgyní pořadů Toulavá kamera a 13. komnata. Autorský podíl měla i na nejsledovanější české relaci Uvolněte se, prosím. Posléze se pustila do nového projektu Rub i líc.

Toušlová chodila s šéfem ČT Janečkem

Během své kariéry Iveta Toušková získala mnohá ocenění, např. hlavní cenu v kategorii filmů o uměleckých řemeslech a lidovém umění Mezinárodního filmového festivalu evropského umění Arts & film Telč (červen 2010). 

Iveta Toušlová je svobodná a bezdětná. Nejdelší vztah z let 1998 až 2006 prožila s novinářem Jiřím Janečkem, který byl v té době zároveň generálním ředitelem ČT.

Po rozchodu s Jiřím Janečkem se Iveta Toušlová chvíli stýkala s neznámým mužem. Její o třináct let mladší sestra Andrea Toušlová pracuje v televizi také, a to jako reportérka.

 

 

Články o celebritě

Další Moderátoři

zobrazit profil Halina Pawlovská
Halina Pawlovská
zobrazit profil Mirka Čejková
Mirka Čejková
zobrazit profil Michaela Šmídová
Michaela Šmídová
zobrazit profil Horst Fuchs
Horst Fuchs
zobrazit profil Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
zobrazit profil Lucie Šilhánová
Lucie Šilhánová
zobrazit profil Miloš Pokorný
Miloš Pokorný
zobrazit profil Tomáš Novotný
Tomáš Novotný