Marcela Augustová

Marcela Augustová

Datum narození: 19. 8. 1965
Místo narození: Hořice
Profese: moderátorka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Marcela Augustová spojila celý život s Českou televizí. Na obrazovkách se objevuje od 80. let a od roku 1998 moderuje Události.

Po studiu Žurnalistiky zamířila Marcela Augustová do rozhlasu na praxi, kde uváděla pořad pro děti. Odsud ji doporučili právě do Československé televize, kde zůstala dodnes. V 80. letech začínala s moderováním propagandistického pořadu Pionýrská vlaštovka. Po roce 1989 pokračovala na České televizi jako moderátorka zábavného sportovního pořadu Hry bez hranic a byla regionální zpravodajkou pro severovýchod Čech.

Moderátorkou Událostí je od roku 1998

Už v roce 1998 se stala přední moderátorkou hlavní zpravodajské relace Událostí. Divácky je Marcela Augustová velmi oblíbená, protože působí seriózně, taktně a korektně. Snaží se o prosazování hovorové češtiny ve zpravodajství. „Podle mě není jazyková hyperkorektnost znakem serióznosti,“ uvedla v jednom z rozhovorů.

Věnuje se charitě Pomozte Dětem

Dlouhodobě moderuje pořad Pomozte dětem s hercem Tomášem Hanákem. V této charitativní organizaci se Marcela Augustová i aktivně angažuje.

Marcela Augustová byla třikrát vdaná, poslední manželství drží nejdéle. Má dva syny, Kryštofa a Lukáše, každého z jiného vztahu. Zaměstnavatele naopak nezměnila ani jednou.

 

Články o celebritě

Moderátorka ČT Marcela Augustová: Konec v Událostech, komentářích! Moderátorka ČT Marcela Augustová: Konec v Událostech, komentářích! Kauzy okolo Marka Wolnera (56) či Jakuba Železného (49) úplně zastínily dění okolo legendy České tel... číst článek
Záhada druhého domu Augustové: Proč Marcela uklízí cizím lidem? Záhada druhého domu Augustové: Proč Marcela uklízí cizím lidem? Moderátorka televizního zpravodajství si s manželem postavili nedaleko Ještědu už druhý dům. Ten slo... číst článek
Verner o kamarádovi Pljuščenkovi: Je Putinovým sousedem. Chce přežít v luxusu! Verner o kamarádovi Pljuščenkovi: Je Putinovým sousedem. Chce přežít v luxusu! Pro krasobruslaře Tomáše Vernera (35) býval Jevgenij Pljuščenko (39) modlou. Sportovním vzorem, k ně... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Slávek Boura
Slávek Boura
zobrazit profil Andrea Němcová
Andrea Němcová
zobrazit profil Eduard Hrubeš
Eduard Hrubeš
zobrazit profil Lejla Abbasová
Lejla Abbasová
zobrazit profil Pavel Novotný
Pavel Novotný
zobrazit profil Mirka Čejková
Mirka Čejková
zobrazit profil Ornella Štiková
Ornella Štiková
zobrazit profil Miloš Pokorný
Miloš Pokorný