Vlado Štancel

Vlado Štancel

Datum narození: 3. 9. 1964
Datum úmrtí: 10. 11. 2016
Místo narození: Bratislava
Profese: moderátor, publicista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Vlado Štancel byl známý moderátor, publicista a divadelník. Vystupoval v televizním cyklu Česká soda a natáčel reportáže pro pořad Černé ovce na ČT.

Populární moderátor, publicista, scénárista a divadelník Vlado Štancel se narodil v Bratislavě, ale v Česku vystudoval gymnázium v Moravské Třebové. Následně v roce 1990 absolvoval loutkoherectví na pražské DAMU. Štancel spolupracoval s komikem Miloslavem Šimkem a v letech 1992-99 působil v divadle Minor.

V televizi pracoval Vlado Štancel už od roku 1990. V roce 1994 začal pro Českou televizi (ČT) točit pořad Černé ovce. Štancel měl k této práci svérázný přístup a pořadu vtiskl nezaměnitelný charakter. Od roku 2014 natáčel reportáže také pro magazín Gejzír. Vystupoval i se autorsky podílel na tvorbě satirického cyklu Česká soda s Milanem Šteindlerem.

Vlado Štancel byl také filmovým scénáristou. Napsal scénáře k filmům Mezi námi přáteli (2006), Pamětnice (2009) a Rekvalifikace (2011). Pro televizi napsal scénář k pohádce Peklem s čertem (2002) či k několika povídkám z cyklu 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem. Napsal také několik knih a vyučoval na Katedře mediální tvorby Literární akademie.

Moderátor Vlado Štancel náhle zemřel 10. listopadu 2016 ve věku pouhých 52 let. Podle informací Blesk.cz zemřel Štancel na embolii. Televize ale příčinu smrti nijak blíže nekomentovala.

VLADO ŠTANCEL - VŠE O SMRTI MODERÁTORA ČTĚTE ZDE

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Eva Perkausová
Eva Perkausová
zobrazit profil Pavel Poulíček
Pavel Poulíček
zobrazit profil Marcela Augustová
Marcela Augustová
zobrazit profil Sandra Parmová
Sandra Parmová
zobrazit profil Lucie Výborná
Lucie Výborná
zobrazit profil Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
zobrazit profil Miloš Pokorný
Miloš Pokorný
zobrazit profil Martin Šmahel
Martin Šmahel