Miloslav  Šimek

Miloslav Šimek

Datum narození: 7. 3. 1940
Datum úmrtí: 16. 2. 2004
Místo narození: Praha
Profese: humorista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Miloslav Šimek byl český humorista komik a spisovatel. Proslul jako partner Jiřího Grossmanna už počátkem 60. let. Do širšího povědomí české veřejnosti vstoupil teprve poté, co vydavatelství Panton začalo vydávat jejich gramofonové desky a když Československá televize pod režijním vedením Jána Roháče začala uvádět jejich semaforské pořady.

Miloslav Šimek se narodil 7.března 1940. Po vystudování Pedagogického institutu se stal učitelem (dějepis, čeština a výtvarná výchova). Na vysoké se Šimek potkal s J. Grossmannem, se kterým založili humoristickou dvojici a vystupovali v divadle Semafor. Jejich vystoupení v divadle měla velký úspěch, kromě toho společně vystupovali ještě v divadélku Slunéčko, kde vznikl základ jejich pozdějších Návštěvních dnů. V průběhu vojenské služby Šimek spoluzaložil divadelní soubor VOJ (Vojenské Jeviště). Po jejím skončení se vrátil ke spolupráci s Grossmannem, se kterým působil až do jeho smrti.

Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval s Luďkem Sobotou a Petrem Nárožným a od roku 1986 s Jiřím Krampolem. Těsně po sametové revoluci vyvrcholily neshody mezi jednotlivými tvůrčími skupinami v divadle Semafor a skupina Miloslava Šimka byla společně se skupinou Josefa Dvořáka ze Semaforu "odejmuta". V roce 1990 Šimek založil Divadlo Jiřího Grossmanna, kde vystupoval nejprve s Jiřím Krampolem a Uršulou Klukovou, od roku 1995 pak se Zuzanou Bubílkovou (S politiky netančím, Politické harašení). Vyjma své hlavní divadelní činnosti se podílel na založení a organizaci několika zábavných mládežnických klubů. Spolupodílel se také na tvorbě kabaretních pořadů (první se jmenoval Polotrapno).

Šimkova celoživotní partnerka byla Magdaléna Klímová, se kterou se oženil v roce 1962 v neratovské kapli v Orlických horách. Narodily se jim tři dcery – Eva, Magdalena a Hana.
Zemřel předčasně v roce 2004 na vážné onemocnění, které před veřejností dlouho tajil. Vlastně byl tajemstvím zahalen celý jeho soukromý život. Nerad prohrával.

 

 

 

Články o celebritě

Další Spisovatelé

zobrazit profil Petr Hořejš
Petr Hořejš
zobrazit profil Miroslav Zikmund
Miroslav Zikmund
zobrazit profil Radka Třeštíková
Radka Třeštíková
zobrazit profil Zdeněk  Jirotka
Zdeněk Jirotka
zobrazit profil Vladimír Páral
Vladimír Páral
zobrazit profil Jiří Hanzelka
Jiří Hanzelka
zobrazit profil Eva Kantůrková
Eva Kantůrková
zobrazit profil Karel Steigerwald
Karel Steigerwald