Zuzana Bubílková

Datum narození: 11. 5. 1952
Přezdívka: Bubu
Místo narození: Zlín
Profese: moderátorka, spisovatelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Zuzana Bubílková, přezdívaná Bubu, se stala mimořádně populární osobností v Čechách i na Slovensku, a to díky četným televizním pořadům, které hvězdně moderovala.

Narodila se ve Zlíně, její rodina se ale záhy odstěhovala na Slovensko. V Bratislavě Zuzana Bubílková vystudovala žurnalistiku a v roce 1977 tam nastoupila jako redaktorka a moderátorka do rozhlasového pořadu pro motoristy Pozor, zákruta!

Opuštěná Bubílková ve spárech StB

To už byla vdaná a měla syna. Její manžel - umělec - měl problémy se svou uměleckou duší, jež prý nesnesla svazování, kterému byla vystavena během komunistického režimu.

V roce 1982 se tak rozhodl emigrovat a v tehdejším Československu nechal bez mrknutí oka Zuzanu s malým synem a navíc těhotnou! Když odešel, vzala si opuštěnou manželku do parády StB a dostala vyhazov z rozhlasu. Z velkého stresu o druhé dítě přišla.

Bubílková excelovala po bou Šimka

Po Sametové revoluci 1989 byla Zuzana Bubílková krátce zástupkyní šéfredaktora zpravodajství Slovenské televize, poté přijala místo zpravodajky z Federálního shromáždění. Její pražské angažmá jí přineslo velké nesympatie slovenského publika v době před rozdělením Československa.

Najednou vadilo, že je „málo slovenská,“ navíc původem Češka. Přesídlila tedy o Čech (se synem i s rodiči) a s Otou Černým uváděla v České televizi pořad Co týden dal. Pak nastoupila do rádia Frenkvence 1, a když vyšla její úspěšná kniha Co kamery neviděly, nabídl jí spolupráci Miloslav Šimek.

Bubílková zářila, když S politiky netančila

V únoru 1995 uvedla Česká televize první díl zábavného pořadu dvojice Šimek & Bubílková S politiky netančím. Kromě televizních pořadů Zuzana Bubílková,  přezdívaná Bubu, účinkovala po boku Miloslava Šimka v řadě divadelních pořadů (Politické harašení, S politiky netančím, Politická inventura atd.).

Devět let spolu autorsky připravovali satirické pořady. Ve své divadelní činnosti vysílané na TV Nova Zuzana Bubílková pokračovala i po úmrtí svého jevištního partnera. Navzdory skeptickým předpovědím byla úspěšná. Kvůli nemoci ale musela na čas skončit.

Bubílková uspěla i jako spisovatelka

Napsala knihy Co kamery neviděly (o svém působení v televizi, a to v revolučních a porevolučních letech) a Co týden (ne)dal (o moderování diskusních pořadů Československé a později České televize). Zuzana Bubílková sice říká, že důležité je hlavně zdraví, ale je vidět, práce se stala pro ni skoro vším.

Syn Zuzany Bubílkové Tomáš vystudoval v USA, kde získal státní občanství.

 

Články o celebritě

Už v neděli startuje Blesk Celebrity kvíz: Čtěte o slavných, vyhrávejte peníze! Už v neděli startuje Blesk Celebrity kvíz: Čtěte o slavných, vyhrávejte peníze! Čtěte Blesk a vyhrávejte za to peníze! To je motto nové vědomostně-zábavné soutěže Blesk Celebrity k... číst článek
Silvestr v českých televizích: Kdo nás čím překvapí ! PŘEHLEDNĚ Silvestr v českých televizích: Kdo nás čím překvapí ! PŘEHLEDNĚ Silvestrovské vysílání patří každoročně k těm nejočekávanějším a televize se předhánějí, která přitá... číst článek
Strach o Jiřího Krampola: Převoz rychlou a slova o smrti! Strach o Jiřího Krampola: Převoz rychlou a slova o smrti! Blízcí přátelé a kolegové mají strach o Jiřího Krampola (85)! Do jeho bytu musela být podle webu ziv... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Zuzana Bubílková
Zuzana Bubílková
zobrazit profil Eva Jurinová
Eva Jurinová
zobrazit profil Eva Decastelo
Eva Decastelo
zobrazit profil Taťána Míková
Taťána Míková
zobrazit profil Ester  Kočičková
Ester Kočičková
zobrazit profil Honza Dědek
Honza Dědek
zobrazit profil Pavlína Wolfová
Pavlína Wolfová
zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala