Michal Kubal

Michal Kubal

Datum narození: 12. 10. 1976
Místo narození: Stod u Plzně
Profese: novinář
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Michal Kubal je novinář, zahraniční a válečný zpravodaj České televize. V lednu 2016 se stal se také moderátorem Událostí, hlavní zpravodajské relace i Horizontu ČT24. Zároveň řadu let řídí televizní zahraniční redakci. Dlouho působil v cizině. Je nositelem novinářské Ceny Ferdinanda Peroutky.

Nejméně čtyři roky strávil Michal Kubal v USA, v letech 2008 až 2012 byl washingtonským zpravodajem České televize. Pomohlo mu k tomu jeho dřívější zpravodajství z vojenských a válečných konfliktů po celém světě.

S televizním štábem se pohyboval po Bosně a Hercegovině, Kosovu, bývalé Jugoslávii i po Albánii a Makedonii. Poté se zaměřil na Blízký východ, Arabský poloostrov a přilehlé části Asie, v nichž válčily především USA.

Michal Kubal točil pro Českou televizi reportáže z Pakistánu, Afghánistánu a Iráku. V dubnu 2004 byl Michal Kubal unesen. Stalo se to na cestě z iráckého Bagdádu jordánského Ammánu. Politicky motivovaný únos trval šest dní. Spolu s Michalem Kubalem byl zajat zpravodaj Českého rozhlasu Vít Pohanka a kameraman Petr Klíma. K osvobození a návratu do vlasti pomohla diplomatická aktivita.

V roce 2015 se Michal Kubal vydal do nekonečného a nelidského syrského válečného konfliktu. Natočil zde rozhovor s Moskvou podporovaným prezidentem Bašárem Assadem, proti němuž v té době už pět let bojovaly různé opoziční skupiny.

VÍCE O TOMTO POČINU MICHALA KUBALA ZDE.

Michal Kubal je ženatý a se svou ženou Anettou Kubalovou, rozenou Anettou Petrovičovou, má jednu dceru a dva syny. Anetta Kubalová byla šest let na mateřské dovolené, po ní od roku 2014 uvádí televizní pořad Objektiv. Dříve působila jako slovenská zpravodajka České televize.

 

Články o celebritě

Moderátoři a politici: Co TV kamery prozradily o jejich domovech? Moderátoři a politici: Co TV kamery prozradily o jejich domovech? Dřív si většinou své soukromí úzkostlivě střežili, teď jim ale miliony lidí vidí až do kuchyně. A to... číst článek
Home office „vypekl“ moderátory i politiky: Stacha rušil kocour, Petříček zaháněl sekretářku Home office „vypekl“ moderátory i politiky: Stacha rušil kocour, Petříček zaháněl sekretářku Pandemie koronaviru odhalila soukromí i návyky politiků a moderátorů. Dřív to bylo v redakcích krajn... číst článek
ČT trápí moderátoři v karanténě: Železný vysílá z obýváku, Řezníček zmizel z obrazovky ČT trápí moderátoři v karanténě: Železný vysílá z obýváku, Řezníček zmizel z obrazovky Českou televizi stále obchází covid. Poté, co musely v minulých týdnech do karantény celé redakce po... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Antonie Talacková
Antonie Talacková
zobrazit profil Pavel Blažek
Pavel Blažek
zobrazit profil Mario Mandžukič
Mario Mandžukič
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová
zobrazit profil Milan Kundera
Milan Kundera
zobrazit profil Hayato Okamura
Hayato Okamura