Jana Paulová

Datum narození: 19. 2. 1955
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jana Paulová hraje v divadle, filmu, koncertuje a píše knihy. Jejím manželem je jazzman Milan Svoboda. Spolu mají dcery Adélu a Anežku.

V roce 1976 absolvovala Jana Paulová pražskou DAMU. Do angažmá divadla Semafor nastoupila o tři roky později. S hereckou skupinou Josefa Dvořáka účinkovala například v komedii S Pydlou v zádech. V Hudebním divadle Karlín zpívala v muzikálu Cikáni jdou do nebe, v Městských divadlech pražských se předvedla ve hře Smutek sluší Elektře. V Kalichu vytvořila komediální dvojiciPavlem Zedníčkem. Diváky rozesmávají Natěračem nebo Drahoušky.

V pražském Divadle Kalich odehrála Jana Paulová přes tisíc představení. S vlastním hudebním projektem A proč ne koncertovala po celém Česku. Vydala i stejnojmenné album. Krom toho si zahrála v několika filmech a zážitky ze zahraničních cest vtěsnala do knihy Jak běžet z kopce.

Filmová plátna oživila Jana PaulováHavárii nebo v Druhém tahu pěšcem. V komediální trilogii Kameňák režiséra Zdeňka Trošky rozjařovala ranní scény s kolegou Václavem Vydrou. Bránice diváků lechtala i v jednom z prvních českých sitkomů Nováci.

František Paul, otec Paulové, pracoval jako operní zpěvák, režisér a herec. Matka Eva Šenková zpívala v divadle. Se Svobodou žije Paulová přes třicet let.  

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Veronika Arichteva
Veronika Arichteva
zobrazit profil Alexandr Postler mladší
Alexandr Postler mladší
zobrazit profil Dermot Crowley
Dermot Crowley
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Václav Matějovský
Václav Matějovský
zobrazit profil Petr Konáš
Petr Konáš
zobrazit profil Vlastina Svátková
Vlastina Svátková