Související celebrity

Životopis

Ivana Chýlková ztělesňuje ve filmech často moderní a silné ženy, které děsí, ale o to jsou přitažlivější. Stejně jako ona. Žije s moderátorem Janem Krausem.

Ivana Chýlková prožila dětství a mládí střídavě ve Zlíně a ve Frýdku-Místku. Už jako studentka pražské DAMU si zahrála ve snímku Faunovo velmi pozdní odpoledne od režisérky Věry Chytilové. Krom toho také zpívala v divadle Sklep.

IVANA CHÝLKOVÁ ŘÁDILA JAKO DOMINA 

Po DAMU šla Chýlková do Ústí 

Po absolutoriu se stala členkou Činoherního studia v Ústí nad Labem. Poté přestoupila do Divadla Bez zábradlí nebo do Divadla Kalich, kde dodnes exceluje ve hře Nahniličko. V roce 2010 měl premiéru muzikál Hello Dolly!, kde zpívá hlavní roli.

CHÝLKOVÁ - FINALISTKA SHOW TVOJE TVÁŘ

V osmdesátých a devadesátých letech byla Ivana Chýlková jednou z nejobsazovanějších filmových hereček. Zářila například ve filmu Dobré světlo režiséra Karla Kachyni nebo v Má je pomsta, kde se ukázala v roli prostitutky. Chýlková byla terčem i několika geniálních hlášek Bolka Polívky ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Zahrála si i v několika seriálech.

Chýlková dostala Českého lva

Českého lva získala Ivana Chýlková za roli Olgy ve filmu Díky za každé nové ráno. Mezi její klenoty patří i Velká zlatá cena z festivalu v Cannes. Získala ji za transformaci mysli do postavy Marty ze seriálu Přítelkyně z domu smutku. Po boku současného partnera Jana Krause si zahrála ve snímku Musím tě svést. Vystupuje také v hudebním divadle Karlín v inscenacích Hello Dolly či Vražda za oponou.

V roce 2023 Ivana Chýlková přijala nabídku účastnit se soutěže StarDance ...když hvězdy tančí. Jejím partnerem se v ní stal Jan Tománek. Vypadli jako druzí.

O IVANĚ CHÝLKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ivana Chýlková si se svým někdejším partnerem a spolužákem z DAMU Karlem Rodenem zahrála v několika snímcích. V současnosti s ní žije populární moderátor Jan Kraus, s nímž vychovává syna Jáchyma.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Pavel Bělobrádek
Pavel Bělobrádek
zobrazit profil Nicky Hilton
Nicky Hilton
zobrazit profil Aneta Netolická
Aneta Netolická
zobrazit profil Karel Rachůnek
Karel Rachůnek
zobrazit profil Barbora Kolářová
Barbora Kolářová
zobrazit profil Lucie Benešová
Lucie Benešová
zobrazit profil Klára Kocmanová
Klára Kocmanová
zobrazit profil Jitka Schneiderová
Jitka Schneiderová