Otmar Brancuzský

Otmar Brancuzský

Datum narození: 13. 2. 1956
Datum úmrtí: 22. 10. 2022
Místo narození: Jihlava
Profese: herec, dabér
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Otmar Brancuzský byl hercem především malých rolí. Objevil se ve filmech a pohádkách i v seriálech. Jmenujme např. Slunečnou, Modrý kód či ZOO.

Vystudoval fotografii a grafiku. Poté se Otmar Brancuzský nezačal věnovat své profesi, ale hrál v několika amatérských souborech.

Brancuzský hrál na pražských scénách

K profesionálnímu herectví se Otmar Brancuzský dostal v roce 1990, kdy přijal angažmá v Hanáckém divadle v Jihlavě. Následovalo angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové a posléze zamířil do Prahy, kde působil v divadle ABC. Roku 2010 se stal členem Činoherního klubu.

Zahrál si v mnoha filmech a pohádkách, i když jeho role byly většinou malé. Otmar Brancuzský ztvárnil mj. generála v Tajemství staré bambitky, kupce v Zimní víle, hostinského v pohádce Panic je nanic, drába v Andělu Páně, loupežníka v Lotrandovi a Zubejdě, fotbalového trenéra v Báječných letech pod psa či gynekologa v komedii Jak básníci neztrácejí naději.

Otmar Brancuzský byl i dabér

Objevil se i v řadě seriálů. Otmar Brancuzský hrál např. seriálech Rapl, Polda, Četníci z Luhačovic, Modrý kód, Tátové na tahu, Helena, Slunečná, Dáma a Král nebo ZOO.

Byl i vyhledávaným dabérem. Svůj hlas Otmar Brancuzský propůjčil např. postavám v seriálech Otec Brown a Případy detektiva Murdocha nebo ve filmech Fargo.

O OTMAROVI BRANCUZSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Herec a dabér Otmar Brancuzský zemřel 22. října 2022. Bylo mu 66 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová
zobrazit profil Martin Donutil
Martin Donutil
zobrazit profil Maxime Bouttier
Maxime Bouttier
zobrazit profil Patrik Holubář
Patrik Holubář
zobrazit profil Jason Momoa
Jason Momoa
zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel
zobrazit profil Zuzana Vejvodová
Zuzana Vejvodová
zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová