Gabriela Vránová

Datum narození: 27. 7. 1939
Datum úmrtí: 16. 6. 2018
Místo narození: Nové Mesto nad Váhom
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Gabriela Vránová proslula řadou televizních rolí. Ať už jako krásná Anička v legendárních Chalupářích nebo psychicky vyčerpaná učitelka v seriálu My všichni školou povinní.

Za svým prvním hereckým angažmá putovala Gabriela Vránová do Ostravy. Její půvab i herecké nadání nezůstaly bez povšimnutí a krátce nato byla pozvána do Prahy na svůj první filmový konkurz. Po boku Vladimíra Menšíka se pak objevila v komedii Hledá se táta a v melodramatu Kde řeky mají slunce.

GABRIELA VRÁNOVÁ BOJOVALA S RAKOVINOU

Divadelní kariéra Gabriely Vránové byla dlouhodobě spjata s Divadlem Na Vinohradech, kde hrála padesát let. Ztvárnila zde desítky rolí světového i domácího repertoáru. Mezi nejznámější patří Faust a Markétka, Měsíc nad řekou či Loupežník. Filmový svět herečce příliš nakloněn nebyl. V 70. letech 20. století natočila pouze jeden snímek Hop - a je tu lidoop

Daleko více se známá herečka uplatnila v televizních seriálech. Objevila se jak v historickém románu F.L.Věk, tak ve velice oblíbeném seriálu Chalupáři, který se reprízuje dodnes. Na roli vesnické krasavice Aničky vzpomínala Gabriela Vránová velice ráda. I na spolupráci s hercem Jiřím Sovákem, se kterým spolupracovala také při natáčení seriálu My všichni školou povinní. Později si zahrála v komedii Jak vytrhnout velrybě stoličku a v seriálu Uctivá poklona, pane Khon.

O GABRIELE VRÁNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Od roku 1968 byla herečka provdaná za středoškolského profesora Jiřího Kepku. Jejich syn Ondřej Kepka začínal jako herec a posléze režisér. Její první manžel byl stavař Robert Valló. Jejich vztah měl jen krátké trvání.

Herečka Gabriela Vránová zemřela 16. června 2018.

 



 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Viktor Limr
Viktor Limr
zobrazit profil Tomáš Valík
Tomáš Valík
zobrazit profil Filip Rajmont
Filip Rajmont
zobrazit profil Rachel Weisz
Rachel Weisz
zobrazit profil Kryštof Bartoš
Kryštof Bartoš
zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala
zobrazit profil Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser
zobrazit profil Aidan Gallagher
Aidan Gallagher